torstai 23. huhtikuuta 2015

Versioni Thai-ruuasta: Kanaa satay



Kuvassa ruoka näyttää aika lailla vain ruskealta, mutta maistuu hyvältä. Tämä pitäisi alkuperäisesti grillata vartaissa, mutta olen kehitellyt siitä helpon ja nopean pannuversion. Mukana jasmiiniriisia ja pähkinäsoosia.

Thairuokaa saa täältä hyvin, vaikka suurin osa aaasialaisista ravintoloista on kuitenkin kiinalaisia. Suurinpiirtein joka 'strip mall'issa, eli teitten varsilla olevissa 'pikkuostoskeskuksissa' on kiinalainen ravintola. Usein ruoka niistä haetaan kotiin, eli 'take-out'.

Postaus täkälaisesta ruokakultuurista on tulossa! Viikon ukkosmyräkät aiheuttivat unettomia öitä, ja torstai-iltana oli niin lämmintä, etta ilmastointi pyörähti kayntiin. Tai käynnistyi, mutta ei ihan kivuttomasti. Pihalla olevasta ilmastointimokkulasta oli kärähtänyt tuuletin, ja systeemi meinasi ylikuumentua. Pönttö piti sen verran kovaa ääntä, etta onneksi huomasimme sen ajoissa ennenkuin kompressori ylikuumeni ja posahti. Eilinen sitten meni korjaajaa etsiessä ja odotellessa. Uusi osa on nyt tilattu ja saamme sen maanantaina. Viikonloppuna pitäisi olla viileää eli emme tukehdu kuumuuteen!

Koko homma kuulemma maksaa reilut 600 dollaria. Kiva, kun viime kuussa meni about 500 autotallin avaajan uusimiseen. Mutta talo on 12 vuotta vanha, ja näyttää siltä että kaikki koneet alkaa mennä nyt rikki. Uusi jääkaappipakastin siis odottakoon ensi talveen!

Myrskyt eivat onneksi aiheittaneet tuhoja ihan tässä meidän ymparistössä. Tornadoja oli Ohiossa nähty, mutta ei maahan asti yltäneitä. Sateitten jälkeiset tulvat saattavat olla aika tuhoisia, niita on täällä usein, ainakin tasaisemmilla alueilla, ja etelämpänä Ohio-joen varrella. Sähkökatkoja myös on riittänyt. Columbus on viime vuosina trimmannut puita ahkerasti sähkölinjojen läheltä (muutama vuosi sitten täällä oli valtava myrsky, ja sen seurauksena massiivisia sähkökatkoja kun puut katkoivat linjoja). Nyt en muista milloin meillä oli viimeksi katko, siita on onneksi jo jonkin aikaa!

Ja viime yöna nukuin kuin tukki! Olo on parempi! Koirat nukkuivat myös, ukkosen pelko taisi uuvuttaa molemmat. Viikonloppuna pitäisi olla kaunista! Jospa ensi yökin tulisi nukuttua kunnolla niin univelka alkaisi olla kurissa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti