torstai 23. huhtikuuta 2015

Tuoretta kotitekoista Quacamolea


Tästä sunnuntaista taitaa tulla elokuvailtapäivä - ja ilta, kun luvassa on sadetta. Niinpä päätin laittaa tuoretta quacamolea, muutamia dippeja ja maissilastuja tarjolle. Taidetaan katsoa Hobitin viimeinen osa. Emme käyneet katsomassa sitä teatterissa, mutta ostimme Amazonista, ja se on vielä katsomatta.

Quacamoleen ei laittanut tällä kertaa tomaatteja, kun mies ei niista tykkää ja nyppisi ne pois! Ihan vain avokaadoja, sipulia, suolaa ja limettia. Tuli aika iso annos, mutta lopun voi pakastaa.

Ostin vihreää salsaa, en ole sitä aikaisemmin kokeillut. Pinaattidippi on suosikini. Luulin että kotona on myös punaista salsaa, mutta löysin vain valkosipulisalsaa. Milloinkahan tämä heräteostos oli tapahtunut? Toivottavasti se on hyvän makuista.

On The Border on suosikkini meksikolaisravintoloista. Tilaan siellä aina fahita-annoksen (naudanlihasta). Poytään kannetaan aina pääruokaa odotellessa kulho maissilastuja ja salsaa. Itse ravintolassa maissilastut valmistetaan paikan päällä, mutta ruokakaupoista saa ostettua näitä pussissa.

Meksikolaisia ravintoloita on täällä paljon. Olen käynyt vain muutamassa, enka ikinä ole käynyt meksikossa niin että en tiedä kuinka autenttisia ne ovat maultaan. Columbuksessakin on paljon meksikolaisia siirtolaisia, mutta valitettavasti he ovat usein hyvin pienituloisia, eivätkä juuri ulkona ravintoloissa syä. Meksikolaisia näkee lähinnä talonrakennus- ja korjauspuuhissa, siivoojina tai puutarhureina. Ruokakaupoissa tämä kuitenkin näkyy meksikolaisten tuotteiden tarjonnan kasvuja. Paljon erilaisia chilejä, mausteita, papuja... hedelmiä joiden nimiä en muista - myos syötäviä kaktuksen lehtiä.

Nyt pitää vain löytää se elokuva ja käyttää koirat ulkona. Sitten quacamolen ja chipsien kimppuun!

Pitäisi kai käydä ostamassa uusi pussi! Quacamole maistui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti