torstai 23. huhtikuuta 2015

Suomalaisia tuotteita USA:ssa


Costcon juustohyllyssä tököttää isoja pakkauksia Finladia-juustoa! Aina sillöin tällöin törmään Suomalaiseen nimeen tai tuotteeseen, vaikka aina tuotetta ei ole tehty ihan Suomessa. Tämä Finlandia-juusto on websaittinsa mukaan tehty joko Suomessa, Eestissä tai USA:ssa.

Kaupoissa on jo yleisesti Pandan lakritsia. Lakritsi ei täällö ole kuitenkaan kovin suosittua, ja salmiakin käsite on ihan tuntematon. Muista makeisista olen nähnyt Fazerin minttusuklaakonvehteja joulun aikaan. Fazerin pitaisi kyllä yrittaa saada suklaita täkäläisille markkinoille. Mikään täällä myytävä suklaa ei ole yhta hyvää kuin Fazerin Sininen!

Ruokakaupoissa on yleensa hyllynpätkä varattu 'kansainvälisille ruokatarpeille'. Ainakin täällä Columbuksessa 'Eurooppalainen' valikoima on säälittävän pieni. Ruotsalaisia tuotteita on, samoin englantilaisia ja saksalaisia.. Niinpa olen koti-ikävän iskiessä ostanut mm. ohuita piparkakkuja, Wasa-näkkileipää, Colmans'sin tulista sinappia ja Lontoonrakeiden vastineita. Löfberg's Lila- kaffia on joissain kaupoissa, mutta en tykkää siitä. Suomalaiseen kahvinmakuuni on ollut hankala löytää Presidentin Sekoituksen vastiketta. Vaaleita paahtoja on harvassa, jopa Starbucksin Breakfast Blend on minulle vähän liian tummapaahtoinen. Ostan tätä nykyä kahvini Internetin kautta, ja olen löytänyt vaalean paahdon, joka ei ole hirvittavan kallis. Kokeilin Gevaliaa, sillä on täällä ainakin verkkokauppa jossa on kuukausitoimitus, mutta se maksoi maltaita.

Hapankorppuja oli jossain liikkessa myynnissä, muistaakseni nimella 'Finncrisp'. Niitä piti ostaa.

Kiertäessani erään supermarketin urheiluosastoa, huomasin että myynnissa oli ehta Suomalainen Marttiini-puukko. Kaunis (koivu?)puinen perä, nahkatuppi. Kalan filerointiin tarkoitettu. Pitihän se ostaa, vaikka en sita raski käyttää kun se on niin kiiltävä ja terävä!

Fiskarsin tuotteita on joka paikassa, mutta kaikki sen tekemä on tätä nykyä 'made in China'  niin etta siitä en jaksa innostua.

Koneen hissipalvelun pakettiauton olen nähnyt! Lumenen kosmetiikkaa on myynnissä muutamassa ketjussa.

Ja tottakai viinakaupassa on Finlandia-vodkaa!

Aina silloin talläin bongaan jotain suomalaista, ja saan siitä pikkaisen iloa, vaikka mieheni ei oikein tajua mistä hommassa on kyse. No, se on se sama tunne, kun Formula Ykkosessä näkyy Suomen lippuja, ja Räikkönen tai Bottas ajaa palkintopallille.

Suomi on pieni maa, mutta kylla sitä kelpaa maailmalla esitellä, enemmänkin! Ja perkule, enemmän Fazerin suklaata jenkkeihin!!

2 kommenttia:

  1. Jos menet joskus Cincinnatiin päin, tsekkaa Jungle Jim's! Ihan mieletön paikka, ja löytyy suomalaisia tuotteita Juhla Mokasta ja Presidentistä Fazerin suklaaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen katsastanut heidän verkkosivunsa. pahus, kun sais tuollaisen lähemmäksi! Ehkä ensi kesänä tulee tehtyä päiväretki. Cincyssä on paljon kivoja kohteita.

      Poista