torstai 23. huhtikuuta 2015

Kardinaali ruokailemassa




Alkuperainen postaus 27.3.2015

Tänään on ollut kylmä, yöllä painui nollan alapuolelle, ja iltapäivällä on alle viisi lämpöastetta. Perässä ei meinaa pysyä, etta mitä laittaa päälle kun lähtee ulos. Ohut takki, paksu takki, vaiko t-paita.

Alkuviikosta kun lähdin asioille, laitoin talvisen ohuen, muta lämpimän untuvatakin päälle. Ja kun astuin ulos autosta kaupan parkkipaikalla, olin läkähtyä kuumuudesta. Eli alkuviikosta oli t-paitakeli! Sitten keskiviikkona oli ukkosta ja viileämpää. Tänään taas siis kylmää, muutamia lumihiutaleita näkyi aikaisemmin. Ja tuuli on hyytävä.

Ohio on kyllä siitä outo osavaltio, etta lämpötilat kahden peräkkäisen päivän välillä voivat vaihdella parikymmenta astetta. Ja muistan kyllä ensimmäisen talven, jonka vietin täällä (1998, olin silloin täällä vierailijaviisumilla vuorotteluvapaallani). Silloin helmikuussa oli helteet. Kävin kävelyllä hihattomassa topissa ja shortseissa, ja poltin olkapääni! Tänä vuonna ei ole vielä auringonpolttamista tarvinnut pelätä!

Ohiossa on myos kansaa, joka lähtee ulos shortsit jalassa kun on aurinkoista, oli lämpötila melkein mikä tahansa!

Lintujen ruokintaa jatkan siihen asti kun alkaa näyttää kunnon keväiseltä ja linnut alkavat löytää myös hyönteisiä ja matoja. Kardinaalit ovat iloisia, kun tarjolla on niiden herkkua, auringonkukansiemeniä!

Tämä kirkkaanpunainen yksilö (joka näyttää Angry Birdilta) on koiraspuolinen. Naaraalla on enemmän suojaväriä, se on oranssinruskea.

EDIT: 12.5.2015 Otin uusia kuvia keväällä, tössäpä vähän paremmat kuvat seka naaras- että koiraskardinaalista
Naaras

Koiras

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti