torstai 23. huhtikuuta 2015

Syreenin kukat ovat aukeamassa


Tänään on 7 astetta lämmintä, perjantaina oli reilusti yli 20. Keväisin Ohiossa täytyy katsoa lämpömittaria ennen kuin lähtee ulos talosta, koska lämpotilaerot päivien välillä voivat olla isot.

Ensimmäisinä kesinä täällä vieraillessani ihmetytin kavereitani, kun pilvisinä kesäpäivinä otin takin mukaan. Suomessa kun olin tottunut, että jos aurinko menee pilveen, voi olla viileää. Täällä ei juurikaan, ei ainakaan päiväsaikaan keskellä kesää.

Eilen oli vielä melkein 20 astetta aamulla, leikkasin nurmikon t-paita päällä ilman takkia. Sitten iski melkein myrskytuulen voimainen tuuli, ja yön aikana viileni.  Nyt pihat ovat täynnä katkenneita oksia ja kukkivista puista pudonneita valkoisia terälehtiä. Roskapönttöjä talojen vierellä on myös kaatunut. Onneksi ei ollut roskienkerayspäivä tai kierrätyspäivä. Silloin pöntöt ovat katujen varrella, ja niiden kaatuessa tuulen voimasta sisältö yleensä myös lähtee leviämään vaudilla.

Joka kevät odotan innolla syreenien kukkimista. Useiva keväinä kuitenkin lämpötila on yölla painunut pakkasen puolelle juuri ennen kuin nuput ovat auenneet, ja kukinta ei onnistu. Puut kyllä tekevat uudet nuput paleltuneitten tilalle, mutta ne ovat aina mitättömän näköisiä.

Sääennuste ei ole varoitellut hallan vaarasta. Toivon että syreeni saa kukittua koko loistollaan tänä vuonna. Minulla on yksi puska etupihalla, ja isompi takapihalla. Tämä on ätini lempikukka, ja minäkin rakastan tuoksua!




Takapihan syreeni on toista kerrosta korkea, ei enaa mikaan pensas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti