torstai 23. huhtikuuta 2015

Jospa keväiset ilmat alkaisivat täällä ensi viikolla


Alkuperäinen postaus 29.3.2015

Kuva on parin vuoden takainen. Takapihalla oleva 'redbud' [Cercis canadensis (eastern redbud)] alkoi kukkia jo tähän aikaan vuodesta, mutta tänä vuonna kevät on myöhässä. Yöpakkasia on viela riittänyt. Nuput alkavat kasvaa vasta (onneksi yleensä) kun hallanvaara on ohi.

Täällä kevään alku on kukkivien puiden ja pensaiden aikaa. Nuput aukeavat ennen lehtien tuloa ja väriloisto on upea. Redbudit kukkivat fuksian punaisina, magnolioissa on isot, tulppaanimaiset vaaleanpunaiset kukat. Forsythiat taas ovat pensaita, jotka kukkivat kirkkaankeltaisina. Sitten on dogwood, joka on valkokukkainen. Takapihalla kasvaa myös black locust, jossa on valkoisia, voimakkaasti tuoksuvia kukkia.

Kylmyydestä huolimatta jo tänä keväänä puutarhoissa alkaa myös jo näkyä krookuksia, narsisseja ja hyasintteja. Hyasintteja myydään kaupoissa juuri pääsiäiseksi. Jouluna niitä ei ole myynnissa ollenkaan. Mikä harmittaa minua, koska minulle hyasintin tuoksu on aina ollut joulun tuoksu. Nykyään nuuhkin niitä sitten keväällä, ja ajattelen joulua :)

Kunhan täällä puitten ja pensaitten kukkiminen pääsee vauhtiin, lähden ottamaan kuvia läheisessa puistossa, joka on täynnä kaikkea kukkivaa ja hyväntuoksuista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti