torstai 23. huhtikuuta 2015

Perjantai-illan muhkea pihvi

Perjantai-iltaisin on yleensä grillausilta, jos sää sallii. Meillä on tynnyrin mallinen hiiligrilli. Sen valmisteluun menee vähän kauemmin kuin kaasugrillin, mutta tulos on mielestämme parempi. Meillä on 'chimney starter' eli pönttö, johon hiilet laitetaan, alaosaan pari arkkia sanomalehtipaperia. Ei tarvitse käyttää sytytysnesteitä. Hiilet palavat tasaisesti, ja ovat yleensä valmiita grilliin parissakymmenessä minuutissa.


Costcosta ostan tällaisia karsean isoja pihveja. Pihvista tulee ylitäytetyn uuniperunan kanssa syötyä ehkä kolmannes. Loppu maistuu kylmänä leivan päällä, ohuesti viipaloituna. Niin etta tästä pihvista tulee useampi ateria :)

Pihviin hieron ennen paistamista McCormickin 'Chicago Steak' -maustetta, joka on aika karkeaa. Siksi pihvin pinta nayttaa muhkuraiselta. Mies tykkää grillata ja tekee pihveistä kivan 'medium rare'.

On täysi olo viela lauantaiaamunakin! :) 



Tästä se lähti: Kaksi pihvia grilliin, kaksi pakastimeen!
Ja seuraavan päivän lounas kahdelle: paistivoileipa!

2 kommenttia:

  1. Olen itse suuri lihan ja varsinkin pihvien ystävä ja lempiruokani on iso mehukas puoliraaka pihvi. Jos asuisin Usassa söisin lihaa varmaan monta kertaa viikossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä grillataan taas tänä iltana. Kerran viikossa varmaan kun ilmat sallivat. :)

      Poista