Perjantai-iltaisin on yleensä grillausilta, jos sää sallii. Meillä on
tynnyrin mallinen hiiligrilli. Sen valmisteluun menee vähän kauemmin
kuin kaasugrillin, mutta tulos on mielestämme parempi. Meillä on
'chimney starter' eli pönttö, johon hiilet laitetaan, alaosaan
pari arkkia sanomalehtipaperia. Ei tarvitse käyttää sytytysnesteitä. Hiilet palavat
tasaisesti, ja ovat yleensä valmiita grilliin parissakymmenessä
minuutissa.
Costcosta ostan tällaisia karsean isoja pihveja. Pihvista tulee ylitäytetyn uuniperunan kanssa syötyä ehkä kolmannes. Loppu maistuu kylmänä leivan päällä, ohuesti viipaloituna. Niin etta tästä pihvista tulee useampi ateria :)
Pihviin hieron ennen paistamista McCormickin 'Chicago Steak' -maustetta, joka on aika karkeaa. Siksi pihvin pinta nayttaa muhkuraiselta. Mies tykkää grillata ja tekee pihveistä kivan 'medium rare'.
On täysi olo viela lauantaiaamunakin! :)
Costcosta ostan tällaisia karsean isoja pihveja. Pihvista tulee ylitäytetyn uuniperunan kanssa syötyä ehkä kolmannes. Loppu maistuu kylmänä leivan päällä, ohuesti viipaloituna. Niin etta tästä pihvista tulee useampi ateria :)
Pihviin hieron ennen paistamista McCormickin 'Chicago Steak' -maustetta, joka on aika karkeaa. Siksi pihvin pinta nayttaa muhkuraiselta. Mies tykkää grillata ja tekee pihveistä kivan 'medium rare'.
On täysi olo viela lauantaiaamunakin! :)
Olen itse suuri lihan ja varsinkin pihvien ystävä ja lempiruokani on iso mehukas puoliraaka pihvi. Jos asuisin Usassa söisin lihaa varmaan monta kertaa viikossa :D
VastaaPoistaMeillä grillataan taas tänä iltana. Kerran viikossa varmaan kun ilmat sallivat. :)
Poista