torstai 30. huhtikuuta 2015

Iltapäiväretki keskellä viikkoa! Vappu ei täällä 'vaivaa'

Gahanna - McCutcheon Rd
Hauskaa vappua Suomeen! Meilla ei sita vietetä, eikä tunneta simaa. Tippaleivän tapaisia herkkuja täällä kuitenkin on, nimittäin Funnel Cakes eli 'suppilokakut'. Ne ovat 'markkinaruokaa' eli niiden myyntikojuja olen tavannut ainostaan maatalousnäyttelyissä, lentonäytöksissä ja joskus eläintarhassa. Mutta idea on ihan sama kuin tippaleivissä: taikina valutetaan suppilosta kuumaan rasvaan ja siita muodostuu tippaleivän näköinen luomus. Päälle tomusokeria! En ole itse funnel cakes'eja maistanut, koska valittettavasti en ole tippaleipien ystävä - munkit kyllä on ihania. Täällä ei saa kyllä kunnon hillomunkkeja, kaikki on vaan 'donuts' - donitseja erilaisilla kuorrutteilla.  Ihan hyviä nekin ovat, mutta joskus aina tekisi mieli ihan hillomunkkia. En ole vain jaksanut kotona tehdä. Mies ei kuitenkaan niita söisi, enkä ala yksinäni ahmia koko munkkisatsia!

Meilla on täällä 'Labor day' eli 'työn päivä', jota vietetään syyskuun ensimmaisenä maanantaina, mutta sillä ei ole vapun, tai työläisten juhlan kanssa mitään tekemistä.

Wikipedia kertoo:

Labor Day on Yhdysvalloissa virallinen vapaapäivä. Sitä vietetään vuosittain syyskuun ensimmäisenä maanantaina. Sitä ei pidä sekoittaa Suomessa vappuna tunnettuun työläisten juhlapäivään, jota vietetään 1. toukokuuta. Ensimmäistä kertaa Labor Dayta vietettiin 5. syyskuuta 1882 New Yorkissa. Yhdysvalloissa sitä pidetään kesän päätösjuhlana. Silloin järjestetään muun muassa paraateja ja eväsretkiä tai ihmiset grillaavat pihoillaan. Poliittisten puheiden tai mielenosoitusten osuus on pienempi kuin vastaavana toukokuussa vietettävänä kansainvälisenä työläisten päivinä. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Labor_Day)

Eli tänään vapunaattona olen nyt käynyt aamulla ruokakaupassa ja pessyt lastin pyykkiä. Huomennakin mennään ihan arjen merkeissä. Tänään mieheni otti kuitenkin vapaapäivän keskellä viikkoa kun piti saada joitain asioita toimitettua aamulla. Iltapäivällä  sitten lähdimme ajelulle. Näytti aika harmaalta, mutta sadepisaroita alkoi tulla vasta kun olimme kääntymässä takaisin kotikadulle.

Reitin varrella on kuvia ensin Gahannasta. (Kutsun tässä blogissani paikkoja kuten Gahanna kaupunginosiksi, koska ne ovat osa suur-Columbusta. Suurin osa kaupunginosista on kuitenkin varsinaisia kaupunkeja. ) Gahannan jälkeen muutama kuva on lähelta OSU:n kampusaluetta, sen jälkeen Grandview'n alueelta. Grandview on täynnä kivoja ravintoloita, kahviloita ja pikkukauppoja. Lopuksi viela pari kuvaa kotimatkalla 670-valtatien varrelta. Harmi että oli harmaata!




Gahanna - McCutcheon Rd


Gahanna - Stygler Road

'Strip Mall' lahella OSU:n kampusta



Sama strip mall, eri kulma


The Jerome Schottenstein Center - urheilu- ja konserttiareena

OSU -opiskelija-asuntotorneja

Grandview

Grandview

Grandview

Grandview

Grandview

Kohti I-670:ta, rautatien ylitys

Rampilla 670:lle

Keskikaupungin vahemman kaunista varastoaluetta

Lentokentan lahella, pieni rengasliike

Lentokentan lahella, strippiklubi - eikun herrasmiesten klubi



Video Gahannasta, puut ovat upeassa kukassa tiena varrella.
 


Video Grandview'n alueelta, kauniisti kukkivia puita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti