torstai 23. huhtikuuta 2015

Amerikkalaista pääsiäistä


Täälläpäin pääsiäinen näkyy lähinnä suklaamunien määrässä! Tässä suosikkini, kamaisevan epäterveellinen sokeroidulla maapähkinävoilla täytetty maitosuklaa. En tiedä onko Reeses löytänyt tiensä jo Suomeen, mutta täälläpäin sen tuotteet ovat suosittuja. Tavallisesti tämä herkku on pienien kuppien muodossa, mutta jouluna tulevat joulukuusen muotoiset suklaat, pääsiäiseksi munat, viime Valentinen päivänä taisi olla sydämiä.

Kiirastorstaita tai pitkääperjantaita täällä ei juhlita. Uskonnollisilla piireillä on kyllä kiiretta pääsiäisen aikaan, mutta me syntiset taapertajat ostamme vain suklaamunia. Osa kaupoista on ollut Pääsiäissunnuntaina kiinni viime vuosina. Kirjoilla on omat messunsa, ja sitten juutalaisilla Passover (WikiPedia: Pesah tai pesach (hepreaksi ‏פסח‎, pesaḥ) on juutalainen juhla, josta kristittyjen pääsiäinen on saanut alkunsa. Silloin muistellaan exodusta, israelilaisten vapautumista Egyptin orjuudesta.)

Kirkot ja muut aktiiviset puolet jarjestävät puistoissa lapsille pääsiäismunien etsintää. PIhoille ja puihin myos ripustellaan muovimunia.

Kaupat tarjoavat suklaamunia, suklaapupuja ja tuotteita nimelta Peeps. Ne ovat värikkäällä sokerilla päällystettyjä vaahtomakeisia, yleensa tipun näköisia. Sulattavat hampaat alle aikayksikön. Kokeiltu on!

Ruokapuolella kaupoissa on lammasta. Itse kokeilin laittaa sita parina vuonna, mutta kun lopputulos oli kuin olisi villasukkaa syonyt, päättelin että on parasta pysyä erossa lampaan kotikokkaamisesta. Mämmiähän täällä ei varmasti ole, eika tule, mutta esim. pashaa ei tunneta.


Hyvää Pääsiäistä täältä kaukaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti