torstai 23. huhtikuuta 2015

Ruokaostoksilla - Walmart ja Costco

Walmartin parkkipaikkaa

Lähdin aamulla Walmartiin. Arkiaamuina se on kivasti tyhjä eikäa tarvitse jonottaa kassoille. Viikonloppuisin tai iltaisin en kauppoihin mene, ellei ole hengentärkeä asia: kansaa on valtavasti ja kassajonot pitkät. Yleensa tuurillani juutun silloin hitainpaan jonoon, jossa kaikki maksavat shekeille!

Taalla shekkien käyttö on vieläkin harmillisen yleistä. Palkkasi maksetaan shekilla, joka siis pitää tallettaa pankkiin. Nykyaan aika lailla kaikkialla kuitenkin shekin tilalle voi valita 'direct deposit'in, jolla palkka maksetaan suoraan pankkitilille. Ihmettelen miksi kaikki eivät käytä tätä vaihtoehtoa!

Walmartissa sain tuttuun tapaan huonokuntoisen ostoskärryn. Täällä kärryt saa vieda parkkipaikalle, ja sielta ne sitten kerätään pitkissä letkoissa. Näissa letkoissa kärryt ovat niin tiukasti kiinni, etta kun sitten kaupan eteisessä yrität saada yhden irti on se työn ja tuskan takana.
Walmart, vasemmalla kassat, oikealla koruosastoa

Ensimmäinen irroittamani äarry oli tyyliä 'nojaa rajusti vasemmalle' , eli tyypillinen tälle Walmartille. Tällaisen kärryn työntäminen vaatii kunnon lihasvoimaa, niin etta ostosreissun jalkeen käsivarret ovat kipeinä. Päätin että tänään en tarvitse ylimääräistä workouttia. Kärry numero kaksi oli sitten se toinen vaihtoehto: sen pyörät pitävät isoa kolinaa. Autiossa kaupassa olin kuin rikkinäinen telaketjuajoneuvo, minun lähestymiseni kuuli jo kaukaa: KLONK, KLONK,KLONK!

Walmartissa kaytin itseskannausta ja selvisin ulos nopsasti. Sitten oli vuorossa Costco, joka on Warehouse - liike. Eli maksat vuosimaksun (muistaakseni Costossa $50 tai $55 per vuosi) ja sitten saa shoppailla miten paljon haluaa. Melkein kaikki tavara on myos isoissa pakkauksissa. Esimerkiksi leivinsoodan myyntikoko on 13,5 paunan pussi (~ 6 kg). Tavara on muita liikkeita halvempaa, mutta sita siis joutuu ostamaan ison määrän.

Sieltä hain viikonlopuksi paketin muhkeita pihveja (mieheni grillaa mielellään ja hyvin!) ja pullon Costcon oman merkin, Kirklandin, Malbec-punaviinia (kyllähän täällä kiloja on tullut.. ihmettelen miksi!!)

Mansikoita Walmartissa


Walmart - lihasäilykkeitä.


Walmart - osa juustohyllyä.


Eastonin ostosalueen uusin laajennus on viela kesken ja kasvamassa


Costco


Coscto - paristo-osastoa


Costco - näkymäa kohti takaosan lihatiskeja


Costco - mm. Leivinsoodaa, valkosipulimurskaa ja tryffelioljyä


Costco - ostoskarryjen palautuspaikka


Costcon pihvit ja Malbec


Costco - myynnissä myos Gazeboja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti