torstai 23. huhtikuuta 2015

Esittelen täyteenahdetun keittiöni, ja nuoremman koirani



 
Tässä ihan pikapyörähdys ympäri keittiötä. Täällä ainakin meidän tyylisissä taloissa keittiö on avoin alakerran muuhun tilaan. Toisaalta kiva, toisaalta harmi ainakin siinä mielessä että joskus ruuan käry leviää ympäri taloa. Meidän liesituuletin on täysi susi. Se imee lieden käryn parin metallisuodattimen läpi, ja levittää sen takaisin keittiöön. Keittiön äärimmäisessä päässä oleva palonvaroitin alkaa piippaamaan aivan liian herkästi. Paistinpannun käyttäminen kovalla lämmöllä, tai uunin kuumentaminen yli 250 C-asteeseen saa ihan varmasti hälytyksen alkamaan. Tälloin koirat pillastuvat, vanhempi kiipeää sohvalle pieneksi (suhteellisen) keräksi ja uikuttaa ainakin puoli tuntia tapahtuman jälkeen. Olenkin alkanut ottaa tavaksi laittaa muovipussin kuminauhalla hälyttimen päälle siksi ajaksi kun valmistan jotain käryävää.

Keittiossä ei ole paljon säilytystilaa, tai minulla on liikaa tavaraa (OK, minulla on liikaa tavaraa). Siksi erillisia hyllykäitä on joka seinustalla. Minulla oli hyllyjä kellarissa, ja säilytin siellä esimerkiski kuivaa pastaa, kunnes hiiret löysivät varastoni ja alkoivat pitää peijaisia! Kellari on vihdoin taas hiirivapaa pitkän taistelun jälkeen, mutta en riskeeraa, ja pidän kaikki ruokatavarat keittiön alueella.

Yritän pitää keskella olevan tason vapaana ruuan preppaukselle - laitan kotiruokaa ihan melkein joka päivä. Lattialla on jäätee- ja mehupurkkeja odottamassa, etta vien ne takaisin autotalliin. Pakkasten aikana tuon ne keittioon etteivat jäädy. Autotalli ei ole lämmitetty, ja pidemmillä pakkasilla siellä painuu lämpötila alle nollan.

Meidän liesi ja uuni toimivat kaasulla. Olin ensin epäileväinen kaasun kanssa, kun Suomessa en sitä koskaan ollut käyttänyt. Yhdessa vuokra-asunnossa kuitenkin oli kaasuliesi, ja ihastuin sen nopeuteen. Niinpa kun ostimme taloa, varmistimme että otamme kaasulieden. Uuniin mahtuu kalkkuna, mutta uunin mukana ei tule peltejä. Metalliritilat kyllä on, mutta eihän niillä voi paistaa pannukakkua!

Tiskikaappeja täällä ei tunneta, olen väsännyt tiskialtaitten ylle oman virityksen johon voi nostaa yksittäisiä tiskeja kuivumaan. Tiskikonetta käytän aina kun tiskiä on kertynyt koneellinen. Tiskikaapin lisäksi Suomesta kaipaan puisia hyllyköissä olevia leikkuulautoja. Jouduin etsimään Amazonista leivänleikkuuseen tarkoitetun puisen leikkuulaudan, jossa on mururitilä.

Jääkaappi-pakastintani inhoan. Se on näitä jenkkityylisiä 'pakastin päällä' -bokseja. Jääkaappi on sitten matalalla, ja hyllyt niin syviä, että joudun usein suurinpiirtein ryömimään vatsallani päästakseni alahyllyn perälle. Ja sittenkin aina silloin tallöin löydän hyllyn perukoilta jonkin iloisen yllätyksen, joka on ollut syötävässä kunnossa noin 2 kuukautta aikaisemmin.

Olemme aikoneet ostaa uuden yhdistelmäkaapin jo monta vuotta, mutta emme ole vielä saaneet aikaiseksi. Talon mukana tulleet kodinkoneet ovat nyt 12 vuotta vanhoja, eli alkavat hajota. Ensin meni pesukone kaksi vuotta sitten. Tänä vuonna hajosi autotallin ovesta jousi, ja vaidoimme myös koko ovijärjestelmän moottorin. Astianpesukone on on epäilyttävän oikukas. Sitten on ollut vanhemman koiran kuluja, kohdunpoisto hätäleikkauksella, kaksi hampaitten poistoa. Jääkaappi siis odottakoon viela ensi vuoteen ellei sitten vedenlämmitin tai ilmastointi hajoa ensin! (EDIT: Ilmastointi hajosi. Onneksi ei kompressori,  ainostaan pihalla olevan jäähdytysyksikön tuulettimen moottori. Mutta taas meni melkein $300. )

En halua valittaa, kotimme on ihana ja tulemme toimeen ihan kivasti. Keittiöni toimii, vaikka mielelläni ottaisin sen kaksi kertaa suurempana! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti