tiistai 1. maaliskuuta 2016

Amerikka, lakijuttujen maa



Täällä Amerikassa tykätään selvästi haastaa ihmisiä ja yhiöitä oikeuteen. Usein ihan vain korvausten toivossa, ja kyseessä voi olla mitä ihmeellisin syy. Ja ihan näitten oikeusjuttujen pelossa sitten esimerkiksi pitää varoittaa, että kuuma kahvi on kuumaa ja voi poltaa, eikä vitamiinipurkissa olevaa koskeutta poistavaa silikonipakettia pidä syödä, ja niin edelleen. Eräs tuttuni kertoi aikoinaan, että mukava rullaluistimia vuokraava yritys oli joutunut lopettamaan, koska ihmiset kaatuilivat rullaluistimilla ja haastoivat (tai ainakin uhkasivat haastaa) paikan oikeuteen.

No, itsekin aina joskus pääsee nauttimaan  näistä hulluuksista. Olin jo unohtanut asian, mutta vuosi tai pari sitten Red Bull -energiajuomia vastaan nostettiin ryhmäkanne. Yhtiötä syytettiin harhaanjohtavasta mainonnasta. Muistelen, että erityisesti mainittiin iskulause 'Red Bull gives you wings!' Eli Red Bull antaa sinulle siivet. Ja koska näin ei tapahtunut, hups! Oikeusjuttu!
 
Huomasin ilmoituksen tuosta, ja koska ihan oikeasti olin ostanut Red Bullia aina silloin tällöin päätin osallistua, varsinkin kun pystyin tekemään sen verkossa. Mitään kuitteja ei tarvittu, onneksi.  Piti vain luvata, että ei tämän jälkeen  haasta Red Bullia oikeuteen. Ja eilen postin mukana tulla tupsahti shekki! Juttu oli soviteltu aikoja sitten, ja korvaukset näköjään lähetettiin vasta nyt.

Rikkaaksi ei tällä vielä tulla, summa oli 4 dollaria ja 25 senttiä. Alkuperäinen korvausvaatimus oli joko 10 dollarin shekki tai 15 dollarin edestä Red Bullia. Koska osanottajia oli ollut valtavasti, summa pieneni. Mutta hei, ilmaista rahaa! Nyt pitää vain muistaa tallettaa tämä shekki. Olisin toki mieluummin ottanut  ne siivet...




2 kommenttia:

  1. Tämmöinen video löytyi.

    http://www.google.fi/url?q=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3Dk3smdXzR5jo&sa=U&ved=0ahUKEwjJzKmTtaDLAhXBIJoKHUBuCxQQtwIIETAC&usg=AFQjCNFlCArIhh46PlVXYddU6blJFjsnqA

    VastaaPoista