lauantai 19. maaliskuuta 2016

Torstain hampurilainen



En ole tehnyt pitkään aikana kotona hampurilaisia, koska B Spot -ravintolan purilaiset ovat olleet niin nameja! Päätin kuitenkin tekaista hampurilaiset torstaina, kun kaupassa oli tuoreita pretzelsämpylöitä. Ne ovat olleet suosikkimme kotitekoisten hampurilaisten kanssa. Lämmitän ne toaster oven -uunissa juuri ennen tarjoilua.


Ostin jauhettua naudanlihaa, jossa on 20 prosenttia rasvaa. Täällä kaupoissa on tarjolla ground beefiä, eli melkein kaikki valmiiksi jauhettu liha on nautaa. Paljon on myös jauhettua kalkkunaa, mutta en ole sen kanssa kokannut. Jauhettua possua näkee aika harvoin, tai vain ihan pieninä pakkauksina.  Naudanlihan kanssa on se hyvä puoli, että sen voi kokata mediumiksi. Jauhelihan kanssa kyllä suositellaan, että se paistetaan ihan kypsäksi asti. Mutta burgerinin ovat mediumeita, eikä vielä olla sairastuttu.

Aikaisemmin lisäsin jauhelihan joukkoon joskus korppujauhoja, munaa, kermaa, silputtua sipulia, teriyakia, parmesanraastetta...Ja loppujen lopuksi herkullisinta ainakin minun makuuni on ihan pelkkä lihapihvi, mausteena suolaa ja pippuria.


20 prosenttia rasvaa lihassa on hyvä määrä, silloin pihvi ei kuivu. Muotoilen jauhelihasta reilun pari senttiä paksun pihvin. Ja vasta nyt muistan, että pihvin keskelle yleensä painoin reiän, jotta keskusta ei jäisi kovin raa'aksi. Ja tällä kertaa unohdin. Selvästi teen hampurilaisia kotona liian harvoin, kun alkaa rutiini olla ihan hukassa.

No OK, näistä tuli vähän enemmän medium raret kuin mediumit. Ensi kerralla pitää muistaa se reikä!

Kaveriksi laitoin ihan sipulia ja pikkuisen pekonia miehelle. Itse tykkään tomaatista ja lehtisalaatista, ja erikseen tarjolla suolakurkkumajoneesia.



Pihvit ruskistin pannulla kovalla lämmöllä 4 minuttia per puoli. Juuri ennen pannulle laittoa lisäsin pinnalle koshersuolaa ja rouhittua mustapippuria. Niitten kanssa tulee kivan rapea paistopinta.

Mies vielä halusi omaansa juustoa. Kaverina caesar-salaatti.




2 kommenttia:

  1. Nam, nam kun maukkaan näköinen hampurilainen, taidan tehdä tänään hampurilaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Aina joskus se purilaisen himo vaan iskee! :)

      Poista