maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisviikonlopun ajelu, osa 1


Koko viikonlopun oli oikein kaunista ja aurinkoista. Oli kiva pitkällä ajelulla ja ottaa kuvia kumpanakin päivänä. Kuvia on siis paljon, ja niissä on lähinnä kukkivia puita, nurmikkoa ja narsisseja.  

Nurmikot ovat nyt kaikkialla vihreitä, ja kasvavat kuhinalla. Innokkaimmat naapurit ovat jo ottaneet esiin luohonleikkurinsa ja leikanneet ruohonsa. Itsekin pitäisi se tehdä, mutta katsotaan miten  jaksan. Sunnuntaina iski migreeni heti herättyä.  Lääkkeillä varsinainen särky pysyi poissa, ja iltapäivällä oli jo ihan kiva olo.  Tänään sitten olen rättiväsynyt ja kaikkien niskan ja hartioiden lihaksia särkee ja ne ovat täysin jumissa. Lisäksi on pieni päänsärky jomottomassa taka-alalla. 

Ja yöllä oli ukkonen, ja sen mukana tuli kylmät ilmamassat. Tänään on harmaata, kamalan tuulista ja koleaa. kerrankin oli kaunis ilma viikonloppuna ja vasta maanantaina tuli pilvistä.

Ehkäpä jo ensi viikonloppuna puutkin alkaisivat vihertää. Nyt suurimmassa osassa ei ole vielä edes silmuja näkyvillä. Puittenkin nuput ovat vasta aukeamassa, niin että paras kukkaloisto on edessä. 

Puista vaaleanpunakukkaiset ovat suurelta osalta magnolioita. Jokunen kirsikkapuukin taitaa olla mukana. En ole ihan varma, mitä metsiköissä kukkivat valkoiset puut ovat. Keltaiset pensaat ovat forsythioita eli onnenpensaita.
 







Kun nämä tienvarren puut aukaisevat nuppunsa, kadunvarsi on täynnä vaaleanpunakukkaisia puita.













Silmänilona oli myös paidaton hölkkääjä.




Metsäinen rinne on nyt täynnä kukkivia narsisseja




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti