sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Stetson - lännenhattu



Pienenä tykkäsin paljon katsoa lännenleffoja isän kanssa. Minulla oli keppihevonen, mutta lännenhattua en saanut. Kai sitä siitä asti sitten on tehnyt mieli omistaa ihan aito lännenhattu, vaikka täällä Ohiossa nyt niitä ei juuri näe.  Ja niitä pitävät lähinnä miehet. Mutta halusin kumminkin..

Vuosia sitten ostin olkisen lännenhatun mallisen päähineen. Sitä pidän päässäni, kun leikkaan nurmikkoa aurinkoisina päivinä. Se on viileä päässä, ja pitää kivasti auringon pois naamalta ja niskasta.

Viime vuonna kutenkin syntymäpäivien lähestyessä päätin toteuttaa lapsuusajan haaveen, ja ostaa stetsonin, kun näin niitä myynnissä Amazonissa. Kun oli ilmainen palautus, jos ei tykkää, ajattelin että OK. Nyt meikälikka ostaa lännenhatun!

Malli, jonka tilasin on nimeltään Roxbury, ja sen reunan muotoa voi muokata. Tilasin ensin mustan, päätin palauttaa sen ja tilata tämän ruskean, kun minulla on melkein samanväriset bootsit. Eli jos joskus Ohion keskellä on Cowboytanssit, minulla on rekvisiitta valmiina! Ja täällä käy joka vuosi World's Toughest Rodeo, siellä voisi nähdä muitakin cowboyhattuisia.

Hattu on aito Stetson. Tämä on ihan 'normaalin' mallinen lännenhattu, mutta Stetson valmistaa muun muassa varsinkin Texasissa suosittuja suuria 'Ten Gallon' -lännenhattuja. Stetsonin hattutehdas John B. Stetson Company perustettiin vuonna 1865, ja se on nykyään maailman suurin hattutehdas. Sillä on suuri hattutehdas Philadelphiassa,  Ohion naapuriosavaltiossa Pennsylvaniassa. Oma hattuni näyttää kuitenkin olevan valmistettu Meksikossa. Oh well!










6 kommenttia:

  1. Hieno stetson. Mitä tommoinen hattu maksaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tällä hetkellä näyttää olevan 50 dollaria Amazonissa. Suunnilleen saman taisin silloin maksaa. Onhan se aika tyyris, mutta eipä näitä tule ostettua kuin tämä yksi! :)

      Poista
  2. No siis ei todellakaan ole tyyris! 50 dollaria huippulaatuisesta aidosta Stetsonista on real bargain!
    Hyvä valinta! :D
    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Heh, on varmaan edullinen stetsoniksi, tai nahkahatuksi. Kuitenkin tuntuu isolta summalta, kun en varmaan tuota pahemmin tule käyttäneeksi. Mutta tykkään :)

      Poista