torstai 10. maaliskuuta 2016

Lounascombo Longhorn Steakhousessa


Eilen onnistuttiin taas käymään lounaalla Debin kanssa, edellisestä kerrasta olikin vierähtänyt jonkin verran aikaa. Lounaspaikkana oli taas Longhorn Steakhouse. Tällä kertaa muut lounastajat näyttivät olevan suurimmalta osaltaan harmaahapsisia vanhuksia.  Yleensä aina on vitsi, että Bob Evans, ja lounasbuffetravintolat ovat juuri vanhusten suosiossa. Olen josku yrittänyt houkutella miestä buffettiin, mutta vielä se ei ole onnistunut. Siellä kun kuulemma syö vain eläkeläiset.

Nyt Longhorn oli täynnä tätä seniorikansaa, pyörätuolilla liikuviakin  oli useita. Ehkä joku senior living -asuntola oli tuonut sinne bussilastillisen. Ravintola varmaan oli mielissään, kun lounasaikana oli täyttä. Joskus tuntuu, että keskellä viikkoa lounasaikaan on aika hiljaista, ainakin meidän nurkilla. Perjantaisin lounas ulkona on kyllä suosittu. jollain työpaikoilla näköjään lähdetään perjantaina porukalla lounaalle.

Leipä ja voi tulivat taas pöytään heti alussa,  jo ennen kuin saimme  tilattua.


Tilasimme kumpikin combo-aterian, joka sisältää kaksi  vaihtoehtoa. Deb tilasi Caesar-salaatin ja puolikkaan kana-avokadovoileivästä. Minä söin juuri tuon vaihtoehdon viime kerralla. Se on yksi kahdeksan dollarin komboista.

Caesar salad ja puolikas Grilled Chicken& Avocado Sandwich
Itse päätin nyt kokeilla 7 dollarin comboa, kun teki mieli jotain juustoista: soup& salad eli keitto ja salaatti. Salaatiksi valitsin taas Caesar-salaatin, ja keitoksi French onion soupin, eli ranskalaisen sipulikeiton.  En tiedä kuinka ranskalaista tämä keitto on, mutta täyttävä, juustoinen annos se on. Siinä on kulho sipulikeittoa, keiton päälle sitten tulee viipale leipää, ja leivän päälle juustoa. Jo koko komeus sitten paahdetaan uunissa niin, että juusto sulaa. Ja juustoa oli paljon!

Jutun ylimmässä kuvassa on koko lounaani, eli nälkä ei jäänyt. Keiton ja salaatin lisäksi tuli vielä taas tuoreita perunalastuja juusto-pekonidipin kanssa. Nam! 

Caesar Salad, ilman kastiketta vielä
Salaatissa on kokoa. Pyysin kastikeen on the side, eli erikseen, koska en halunnut koko salaatin uivan kastikkeessa (kuten tapahtui ensimmäisellä kerralla, kun en älynnyt pyytää kastiketta erikseen). Nyt oli vähän hankalaa saada sitten kastike sekoitettua salaattiin, kun lautanen oli täpätäynnä. Söin ensin keiton, ja lopuksi salaatin, ja en edes jaksanut syödä salaattia loppuun.  Seuraavalla kerralla pitää kokeilla katkarapu - ja hummerichowderia.

Hyvin sitä saa itsensä täyteen 7 dollarin  lounaalla - veron kanssa loppusummaksi tuli 7 dollaria ja 53 senttiä. Plus tippi!

French Ohion Soup

6 kommenttia:

  1. Kyllä tuo ihan aito ranskalainen sipulikeitto ainakin kuvauksesi perusteella.
    Onko Julia Child tuttu? Siinä oli kova mimmi keittämään! En antanut periksi!
    Julian sipulikeitto-resepti tässä:
    http://juliachildsrecipes.com/soup/julia-childs-french-onion-soup/

    Ja *ehdottomasti* suosittelen katsomaan, ellet ole jo nähnyt* erinomaisen elokuvan Julie & Julia, joka siis kertoo hänen tarinansa:
    http://www.imdb.com/title/tt1135503/

    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ei antanut periksi, piti sanoa. Ikävä, kun tässä ei ole korjausmahdollisuutta...

      Poista
    2. Kiitos, ohje näyttää hyvältä! Pitänee kokeilla joku kerta, tosin vähän pienemmällä määrällä. Tuosta taitaa tulla soppaa pienella armeijalle!

      Valiettavasti en ole koskaan katsonut yhtään Julia Childin kokkausohjelmaa, tai edes lukenut hänen reseptejään. Tuttu nimi kuitenkin, täällähän kaikki ihan palvovat häntä, ja ovat katsoneet telkusta. Aina melkein mainitaan, kun kokkausohjelmissa kysytään inspiraatioita.

      Laitanpa tuon elokuvan Netflixin jonoon, valitettavasti sitä ei ole streaminginä.

      Kiitos taas vinkistä :)

      Poista
  2. Ole hyvä! Julian tausta on mielenkiintoinen. USA diplomaatin rouva Pariisissa ilman mitään tekemistä ja kaikki aliarvioivat hänet, kuten surullisesti elokuvastakin näkyy. Mutta hän ei antanut periksi JA on merkittävämpi ,monessakin mielessä, kuin joku linnan venkula Martha Stuart joka oli vain ja ainoastaan oman ahneutensa uhri (?!?!).

    Julia Childia ajoi vain ja ainoastaan rakkaus ruokaan. Siinä on on helevetin iso ero! Jos näin saan asian ilmaista...
    t. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja lisäys: Julia Child ei tehnyt mitään oman edun, taloudellisen tai muun, takia kuten Stuart. Joten hän on minun sankarittareni. Ja monen muun.

      Nämä Jamie Oliverit ja muut keinotekoisesti tehdyt "kokkisankarit" voi vetää vessasta alas. Sori jos kuullostan taas hieman tylyltä, mutta näin se vaan on. Ja voin tarvittaessa perustella kaikki kommenttini. En vaan tykkää kun jotkut ottavat creditiä muiden tekemisistä, you know?

      t. Strippis

      Poista
    2. Pitääpä etsiä joku hänen keittokirjansa, ja katsoa tuo leffa! Hyvältä kuulostaa.

      Ja Martha Stuart is minullekin kuin kirosana. Juoksen pois huoneesta, jos hän ilmestyy televisioon. En vain kertakaikkiaan voi sietää koko naista :) Jamie Oliveria en ole katsonut. Tykkään kyllä ruuanlaitto-ohjelmista, ja kilpailuista.. Listalla on Chopped, Top Chef, Food Network Star, Hell's Kitchen.. usein kyllä porukka asiellä on maineen ja mammonan perässä. Mutta Chopped usein esille tuo ihmisiä, joilla on aitoa intoa, ja tarina takana.

      Poista