sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäistä ja migreeniä


Meillä täällä Ohiossa on ihanat ilmat pääsiäisviikonloppuna. Eilen kävimme pitkällä ajelulla, ja otin aika lailla kuvia. Aioin postata ensimmäisen osan tänä  aamuna, mutta pirkule, kun migreeni iski heti herättyä.

Edellisestä kohtauksesta  oli kulunut jo useampi vuosi, ja olin jo toivonut, että vaiva olisi kadonnut. Mutta yleensä kohtaus iskee stressin tai pitkäaikaisen huolen tms. laukeamisen jälkeen. Ja onhan tässä ollut huolia koirien terveydestä jo pitkään. Luulin, että kohtaus tärähtäisi joskus Susin kuoleman jälkeen. Mutta näköjään se Kimin silmäjuttu alkuviikosta sitten oli viimeinen pisara.

Eilen päätä jomottelikin jo siihen malliin, että olis pitänyt tietää sen olevan kohtauksen ihan alkuoireita. Ja sitten aamulla kun olin lataamassa kahvinkeitintä tutui, että näkökenttä ei ole ihan kunnossa. Sitten muutaman minuutin päästä pamahti näkökenttään aura, niin että ei tarvinnut enää ihmetellä onko kohtaus tulossa vaiko ei.

Reseptilääkkeet on, mutta ne olivat näköjään päässeet vanhenemaan. Toimivat kuitenkin. Kipua ei  juuri paineen lisäksi tullut. Vähän oksetti, mutta sekin meni ohi. Nyt on kulunut reilu 4 tuntia, ja olo on aika hyvä. Mitä nyt hartialihakset jämähtivät tukkoon, ja on vähön uupunut olo. Pitää pyytää miestä hieromaan hartioita illemmalla.

Kuitenkin sen verran hyvö olo on nyt, että kohta nappaan lisää ibuprofeenia, ja en anna tämän muuttaa tämän päivän suunnitelmia. Ajelille pitäisi taas lähteä, nauttimana auringonpaisteesta ja kevätsäästä. Illaksi sitten laitan lampaankareen. Punaviinin taidan kuitenkin jättää väliin ruuan kanssa.

Keväisiä kuvia postittelen enemmän sitten vasta huomenna. Yläkuvassa magnolia.

Ihanaa pääsiäisen jatkoa!

5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tekee mieli hommata tuollainen omalle pihalle. No, siis pienempi aluksi! En vain tied' hmihin sen voisi laittaa. Mutta magnoliat ovat niin kauniita!

      Poista
  2. Migreeni on ihan persiasta! Tiedän itselläni oli kohtauksia usein nuorempana. Onneksi ei ole ollut pitkään aikaa. Niska-hartia hieronta on kyllä hyvä idea.
    Kävin säännöllisesti hierojalla silloin kun kohtauksia oli melkein säännöllisesti, mutta hieronta selvästi toimi ennaltaehkäisevästi.

    Ota päivä rennosti ja toivotaan, ettei kohtausta enää tule.
    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, loppupäivä sujui ihan kivasti, vaikka oli uupunut olo. Päätä ei särkenyt enää aamun jälkeen, ja lampaakareesta tuli tosi nami!

      Toivottavasti seuraavan kohtaus on kaukana tulevaisuudessa, onneksi näitä tulee nykyään tosi harvoin, varmaan viiden vuoden välein. Alkoivat opiskeluaikana, ja pari eka kohtausta olivat kammottavia. Sitten onneksi sain reseptilääkkeet,jotka veivät ainakin sen pahimman kivun pois. Nykyinen Maxalt on toiminut hyvin. Pitää vain muistaa pyytää uusi resepti seuravalla kerralla, kun käyn lekurissa.

      Poista