torstai 3. maaliskuuta 2016

Tikka nakuttaa!

Aamupäivällä tulin ruokakaupasta ja sen jälkeen jätin autotallin oven auki kun vein ulos ensin roskapusseja ja sitten aloin täyttää ulkona olevaa kierrätysastiaa huomista roska- ja kierrätyspäiväkeräystä varten. Ja jossain nakutti tikka. Voimalla! Heti tietenkin iski ajatus, että jos tuon saisi kuvattua videolle, niin että kamera esiin!

Avasin takapihan oven, ja ilokseni nakutus kaikui siellä vielä voimakkaammin. En saanut paikallistettua sitä heti sen tarkemmin, mutta ajattelin, että saanpas ainakin äänen videoitua. Eli kamera päälle nauhoittamaan, ja samalla aloin tähystellä pihan lähistöllä olevia puita.


Ja sitten bongasin tikan! Siellä se nakutteli puun runkoa valtavalla voimalla, aika alhaalla yhdessä puuryppäässä. Se pään nopeus on aina yhtä hämmästyttävä näky. Usein kyllä kuulen tikkojen nakutusta, mutta aika harvoin onnistun näkemään sitä. Ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun sain sen videolla. Happy happy!!


Ensimmäisellä videolla kamera vähän haahuilee aluksi, sitten bongaan tikan 30 sekunnin nauhoituksen jälkeen.  Valitettavasti kamera ei halunnut tarkentua tikkaan, koska etualalla oli risuja. Loppua kohden kuitenkin kuva alkaa tarkentua.


Toisella videolla sitten on jo vähän enemmän tarkkaa kuvaa ennenkuin tämä keijutikka lensi pois. 



Iloinen mieli tuosta jäi! Taas upeaa luontoa tässä ihan urbaanilla alueella. :)

4 kommenttia:

  1. Hei sinulle!
    Olen 7 lukenut ja katsonut elämääsi jo pidemmän aikaa! En halua sinne kirjautua, mutta olet siellä oikea piristys muiden sekavan keskustelujen joukossa!
    Se mikä ennenkaikkea on pistänyt silmiini on koiriesi joita itselläkin ollut kuvat ja niin liikuttavan toisen poismeno ja ikävä! Sekä linut, ne linnut ennekaikkea..Itse olen suuri lintujen ystävä ja seurailen katselen nettipesiä. Nyt sieltä kahtakin pesää, valkopäämerikotkista joissa poikaset kummassakin. Nyt jo meilläkin lähellä alkaa pesinnät, merikotkien Virossa ja Latviassa, ne myös netissä.
    Kaikkea hyvää sinulle ja koirulille rapsuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onpa kiva kuulla! :) Kimi kiittää rapsuista, hyvää jatkoa sinullekin!

      Poista
  2. Raju tikkaherra, vetää hyvää sarjaa ja sitten taas hetkeksi katsellaan ympärilleen ettei Herra Haukka tai muu ilkiö lehahda kimppuun.

    Äänistä(kin) päätelleen mahtavan vilkas ns. cityluonto teillä siellä :)
    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina se jaksaa ihmetyttää miten paljon eri lintuja täällä pyörii. Ja ihan hyönteisiäkin. Nyt on kyllä vuosia siitä, kun näin rukoilijasirkan. Sellainen olisi kiva taas tavata ja ottaa kuvia!

      Poista