perjantai 18. maaliskuuta 2016

Keväisiä näkymiä Columbuksessa



Tällä viikolla on ollut niin keväistä, että se tuntuu jo poskionteloissakin! Eli allergiaa alkaa  jo pukata päälle, kiva kiva. En tiedä mitä siitepölyä on jo ilmassa, varmaankin heinien ja rikkaruohojen. Nurmikot ovat kaikkialla nyt ihan vihreitä, ja tällä viikolla katukuvana ovat ilmestyneet nurmikonhoitofirmojen pakettiautot. Sekä TruGreen että Scott's Lawnservice tekevät keikkaa kovasti. Meidänkin etupihan olivat Scott'sintyöntekijät ehtineet käsitellä tänä aamuna sillä aikaa kun kävin Kimin kanssa lenkillä.

Lenkiltä tullessa oli erityisen hyvä mieli. Eilen iltapesulla  huomasin, että olin pudottanut toisen korvarenkaan. Ihan pieni hopearengas, jossa on etuosassa rivi cubic zirkonioita. Kävin läpi joka huoneen, kylppärin, pengoin sängyt ja alakerran sohvan, mutta tuloksetta. Kyllähän se harmitti, kun ajattelin, että se on pudonnut joko ulos, tai sitten oli pudonnut jo aamulla, ja olin imuroinut sen huomaamatta. Ja roskapussin mukana pölyt olivat jo kadun varressa odottamassa tämän aamuista roskienkeräystä. Eipä tuo rahallisesti ollut mikään suuri menetys, muta korvikset olivat nätit, ja tykäsin niistä ihan arkikorvakoruina.

Nyt aamulenkillä kuitenkin päätin, että pidän silmällä jalkakäytäviä, josko kävisi tuuri. Ajattelin kuitenkin, että jos korvis putosi lenkin aikana, se on joko ruohon keskellä, enkä huomaa. Tai joku on sen löytänyt ja ottanut itselleen. Mutta eipä mitä, korvis löytyi! Melkein keskellä jalkakäytävää, lenkin kauimmaisella osalla!

Sen jälkeen pystuinkin jo katselemana keväisiä maisemia, kun ei tarvinnut vahdata jalkakäytävää. Otin jokusen kuvan, kun pihoilla näkyi kukkivia narsisseja. Ja on ihan kiva, kun tulee kirjoitettua muistiin, milloin mitäkin tapahtuu vuoden aikana. Yleensä joka kevät pähkäilen, että milloin ne lehdet alkoivat puhjeta, milloin syreeni aukaisi nuput, ja niin edelleen.

Useimmat puut ovat vielä ihan paljaina. Näissä ensimmäisissä kuvissa näkyy erään naapurin upea pihapuu, joka jo vihertää. Se on jonkin sortin paju, ja varsin kivan näkoinen.




Narsissit ja muut mukulakasvit ovat joko aukaisseet jo kukkansa, tai ainakin melko valmiita kukkimaan. Tulppaaneja ei vielä näy, mutta narsisseja ja hyasinttejä täällä pihoilla oli.





Monilla etupihoilla kasvaa Bradforn Pear -puita, jotka alkavat kukkia pikapuoliin, nuput ovat jo aukeamaisillaan:



Yksi ensimmäisiä kukkivia pensaita on keltakukkainen forsythia. Tämä oli ainoa kukassa oleva, jonka näin tällä lenkillä.


Ilma on kuitenkin aika viileä, alle 15 astetta. Mutta kauniosta tänään on ollut. Saas sitten nähdä miten viikonloppuna käy. Sunnuntaiksi uhkailtiin lumikuuroja!  NOOOOOO!


4 kommenttia:

  1. Täällä Oulun seudulla taitaa myös olla jo siitepölyä ilmassa kun aivastuttaa.

    Ystävä suositteli näitä kapseleita jotka kuulemma auttavat allergia oireisiin.

    Tilasin kokeeksi iherbistä ja nyt olen käyttänyt noin kuukauden ja tuntuu että vähemmän allergia oireita.

    Jarrow Formulas, N-A-C, N-Acetyl-L-Cysteine, 500 mg, 100 Capsules

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun muistutit! Minulla on tuota N-A-Cis jossain muodossa, taitaa olla ihan jauheena. Sen verran pahan makuista, että en jaksanut käyttää. Pitäisi kyllä yrittää uudelleen, eikähän se alas mene vaikka appelsiinimehun kanssa.

      Olen kokeillut myös pyknogenolin vastinetta, pine bark -kapseleita. Niiskutan kuitenkin, ja silmiä kutisee. Jospa tässä kuitenkin pärjäisi.

      PS. Tilasin vasta iHerbistä meikkejä ja vitamiineja, kun siellä sai 5 dollarin edun. Ehkä houkuttelivat minua takaisin. No, onnistuivatkin! :) Kiva kauppa!

      Poista
    2. Täältä suomesta tilatessa saa iherbistä 10% alennuksen joka tilauksesta ja jos tilaa 38€ paketin niin ilmaiset postikulut ( noin 3.70€)

      Poista
    3. Täältä suomesta käsin kun tilaa iherbistä niin saa 10% alennuksen tilauksesta ja jos tilaus on noin 38€ niin saa ilmaiset postikulut ( noin 3.70€)

      Poista