maanantai 29. helmikuuta 2016

Pääsiäismunia, ei suklaamunia



Kun olin tenava, pääsiäismunat olivat AINA suklaamunia. Päällä kaunista värikästä tinapaperia, ja sisällä oli yleensä pieni rihkamasornus, joka oli mielestäni kauhean nätti. Ainoita poikkeuksia olivat Mignon-munat ja Kinder-munat. Ehkä en enää muista oikein, ehkä itse vain aina halusin suklaamunan ja sormuksen, ja muitakin vaihtoehtoja oli jo tarjolla.

Nyt kuitenkin vilkaisin vähän tarkemmin Meijerin pääsiäismunavalikoimaa. Onhan siellä paljon ihan oikeita suklaamuniakin. On myös suklaapupuja, jotka ovat täyttä suklaata eivätkä onttoja. Munat ja puput siis kuuuvat täälläkin pääsiäiseen, mutta rairuohoa tai pääsiäisnoitia ei tunneta.


Yksi hyllykkö oli kuitenkin täynnä  oikein kirkkaita, suuria pääsiäsismunia. Siihen pysähdyin katselemaan, ja ensin huomasin nämä Angry Birds -munat. Ja ne eivät olleetkaan suklaamunia. Ehkäpä olisin huomannut tämän jo vuosia sitten, jos meillä olisi lapsia, joille pitäisi ostaa vaikkapa Frozen-teemaisia tuotteita. Mutta kaikki munat ovat täynnä jonkin sortin hedelmäkarkkeja, ja tarroja.

Näitä sitten riittää. Tähtien Sota -teemalla myydään vielä kovasti.  Mutta muitakin lapsille suunnattuja teemoja on, Teenage Mutant Ninja Turtles, Disneyn prinsessat ja jopa Hello Kitty ovat saaneet oman karkkimunansa.











En tiedä, ovatko alla kuvissa olevat minituuletinkarkkipussit pääsiäiseksi, vaiko ihan vaan hammaslääkäreitä rikastuttamaan. Kai ne ovat pääsiäiseksi, kun mukana on pupujakin.  Samoja suosikkihahmoja ja -teemoja  löytyy täältäkin, Tähtien Sota ja Disneyn muita hahmoja.

Onko tämä elokuvateemojen hillitön sivutuotemarkkinointi päässyt näin pahaksi? Täällä ainakin Star Wars The Force Awakens -elokuvalla myytiin ihan kaikkea, suurinpiirtein sukista alkaen. Ja hinnat olivat korkeat!




 Jopa 'pääsiäisporkkanat' ovat täynnä hedelmäkarkkeja.


4 kommenttia:

  1. Suklaamunat taitaa olla lähinnä lasten juttu. Niissä käytettävä suklaa on usein ihan ala-arvoista jos vertaa vaikka ihan tavallisiin, mutta hyvälaatuisiin levyihin tai patukoihin.

    Mutta juu, suklaamunissa on oma juttunsa, ne on jänniä. Kivoja, söpöjä jne.

    Noiden eri brändien ja merkkien (Star Wars, Disney jne jne.) käyttö mitä eilaisimmissa tuotteissa on kyllä ihan uskomatonta :) Kyllä markkinamiehet osaa!

    Itsellä kun alkaa vaikkapa telkkaria katsoessa tekemään mieli jotain hyvää, koitan olla syömättä karkkia ja sen sijaan paahdan cashew-pähkinöitä pannulla, niihin hyvä suola, ja toisella lautaselle valkohomejuustoa, brietä, tai jotain kovaa juusto (appenzeller on suosikkini).
    T: Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reese's Peanut Butter eggs ovat heikkouteni, niitä ostan joka pääsiäiseksi! Muuten yritän olla ostamatta suklaata. Valitettavasti Walmartista kyllä usein tarttuu matkaan White Chocolate Kit Katit, niitä en oikein osaa vastustaa.

      Brie on kyllä tosi namia, joskus myös ostan Mascarponea, ja sitä pienten voileipä/suolakeksien päälle, ja juuston päälle ripaus valkosipulisuolaa! Nam :)

      Poista
    2. Reese`s suklaita hehkutettiin jossain ihan tolkuttomasti jokunen vuosi sitten kun niitä ei vielä Suomessa myyty. No ostin sitten joltain lentokentältä muistaakseni niitä. Ihan hyviä, tykkkään itse suolaisen ja makean yhdistelmästä muutenkin, mutta ei ne mitään niin tajuttoman hyviä ollut kuin mitä olin "kuullut".

      Juustoista: voisin kirjoittaa niistä vaikka kuinka paljon. Mutta jos nyt pysytään brie-tyyppisissä niin pidän älyttömästi kitti-kuorisista pitkään kypsyneitä ns. runny cheese:stä. Eli ne ovat nimensä mukaisesti jo niin löysiä, että ovat valuvia.
      Tiedät varmaan mitä tarkoitan?
      T. Strippis

      Poista
    3. Ja vielä juustoista:
      Yllättävän monet ihmiset (ja ravintolatkin!) eivät ymmärrä, että juusto pitää temperoida, aivan kuten viinikin.
      Huoneenlämpöinen juusto avautuu ja maistuu aivan eri tavalla kuin jääkaapista otettu.
      Tähän mokaan törmään jatkuvasti Suomessa ns. paremmissa ravintoissakin. Jos ei satu listalta löytymään ja pyydät jälkiruuaksi juuustolautasta/lajitelmaa niin pitää AINA erikseen kysyä, että onhan ne juustot huoneenlämpöisiä. Ei ole, ainakaan useimmin ja sitten niitä ei kannata tilatakaan.

      Onneksi kotona saa parempaa ruokaa kuin yleensä ravintoloissa :)
      T. Strippis

      Poista