Kun olin tenava, pääsiäismunat olivat AINA suklaamunia. Päällä
kaunista värikästä tinapaperia, ja sisällä oli yleensä pieni
rihkamasornus, joka oli mielestäni kauhean nätti. Ainoita poikkeuksia
olivat Mignon-munat ja Kinder-munat. Ehkä en enää muista oikein, ehkä
itse vain aina halusin suklaamunan ja sormuksen, ja muitakin
vaihtoehtoja oli jo tarjolla.
Nyt kuitenkin vilkaisin
vähän tarkemmin Meijerin pääsiäismunavalikoimaa. Onhan siellä paljon
ihan oikeita suklaamuniakin. On myös suklaapupuja, jotka ovat täyttä
suklaata eivätkä onttoja. Munat ja puput siis kuuuvat täälläkin
pääsiäiseen, mutta rairuohoa tai pääsiäisnoitia ei tunneta.
Yksi
hyllykkö oli kuitenkin täynnä oikein kirkkaita, suuria pääsiäsismunia. Siihen pysähdyin
katselemaan, ja ensin huomasin nämä Angry Birds -munat. Ja ne eivät
olleetkaan suklaamunia. Ehkäpä olisin huomannut tämän jo vuosia sitten,
jos meillä olisi lapsia, joille pitäisi ostaa vaikkapa Frozen-teemaisia
tuotteita. Mutta kaikki munat ovat täynnä jonkin sortin hedelmäkarkkeja,
ja tarroja.
Näitä sitten riittää. Tähtien Sota -teemalla myydään vielä kovasti. Mutta muitakin lapsille suunnattuja teemoja on, Teenage Mutant Ninja Turtles, Disneyn prinsessat ja jopa Hello Kitty ovat saaneet oman karkkimunansa.
En tiedä, ovatko alla kuvissa olevat minituuletinkarkkipussit pääsiäiseksi, vaiko ihan vaan hammaslääkäreitä rikastuttamaan. Kai ne ovat pääsiäiseksi, kun mukana on pupujakin. Samoja suosikkihahmoja ja -teemoja löytyy täältäkin, Tähtien Sota ja Disneyn muita hahmoja.
Onko tämä elokuvateemojen hillitön sivutuotemarkkinointi päässyt näin pahaksi? Täällä ainakin Star Wars The Force Awakens -elokuvalla myytiin ihan kaikkea, suurinpiirtein sukista alkaen. Ja hinnat olivat korkeat!
Suklaamunat taitaa olla lähinnä lasten juttu. Niissä käytettävä suklaa on usein ihan ala-arvoista jos vertaa vaikka ihan tavallisiin, mutta hyvälaatuisiin levyihin tai patukoihin.
VastaaPoistaMutta juu, suklaamunissa on oma juttunsa, ne on jänniä. Kivoja, söpöjä jne.
Noiden eri brändien ja merkkien (Star Wars, Disney jne jne.) käyttö mitä eilaisimmissa tuotteissa on kyllä ihan uskomatonta :) Kyllä markkinamiehet osaa!
Itsellä kun alkaa vaikkapa telkkaria katsoessa tekemään mieli jotain hyvää, koitan olla syömättä karkkia ja sen sijaan paahdan cashew-pähkinöitä pannulla, niihin hyvä suola, ja toisella lautaselle valkohomejuustoa, brietä, tai jotain kovaa juusto (appenzeller on suosikkini).
T: Strippis
Reese's Peanut Butter eggs ovat heikkouteni, niitä ostan joka pääsiäiseksi! Muuten yritän olla ostamatta suklaata. Valitettavasti Walmartista kyllä usein tarttuu matkaan White Chocolate Kit Katit, niitä en oikein osaa vastustaa.
PoistaBrie on kyllä tosi namia, joskus myös ostan Mascarponea, ja sitä pienten voileipä/suolakeksien päälle, ja juuston päälle ripaus valkosipulisuolaa! Nam :)
Reese`s suklaita hehkutettiin jossain ihan tolkuttomasti jokunen vuosi sitten kun niitä ei vielä Suomessa myyty. No ostin sitten joltain lentokentältä muistaakseni niitä. Ihan hyviä, tykkkään itse suolaisen ja makean yhdistelmästä muutenkin, mutta ei ne mitään niin tajuttoman hyviä ollut kuin mitä olin "kuullut".
PoistaJuustoista: voisin kirjoittaa niistä vaikka kuinka paljon. Mutta jos nyt pysytään brie-tyyppisissä niin pidän älyttömästi kitti-kuorisista pitkään kypsyneitä ns. runny cheese:stä. Eli ne ovat nimensä mukaisesti jo niin löysiä, että ovat valuvia.
Tiedät varmaan mitä tarkoitan?
T. Strippis
Ja vielä juustoista:
PoistaYllättävän monet ihmiset (ja ravintolatkin!) eivät ymmärrä, että juusto pitää temperoida, aivan kuten viinikin.
Huoneenlämpöinen juusto avautuu ja maistuu aivan eri tavalla kuin jääkaapista otettu.
Tähän mokaan törmään jatkuvasti Suomessa ns. paremmissa ravintoissakin. Jos ei satu listalta löytymään ja pyydät jälkiruuaksi juuustolautasta/lajitelmaa niin pitää AINA erikseen kysyä, että onhan ne juustot huoneenlämpöisiä. Ei ole, ainakaan useimmin ja sitten niitä ei kannata tilatakaan.
Onneksi kotona saa parempaa ruokaa kuin yleensä ravintoloissa :)
T. Strippis