tiistai 29. maaliskuuta 2016

Lampaankaretta Pääsiäissunnuntaina



Sunnuntain lampankareesta tuli tällä kertaa  aika täydellistä! Olen postannut juttuja jo aikaisemmista kokkauskerroista, tässä nyt kuvat vain lopputuloksesta.

Tällä kertaa ruskistin kareen ensin hyvin, sitten laitoin sen uniin, jonka lämpö oli tällä kertaa vain 175 C (350F), ei  220 C kuten viime kerralla.  Niinpä se lämpeni tasaisesti, eikä uunista pois ottamisen jälkeen jälkikypsynyt liikaa. Tuloksena kaunis ja mehevä  medium rare.

Paahdettuja perunoita ja höytytettyä parsaa kaveriksi, kastikkeena tuoreella rosmariinilla (olen joskus vahingossa puhunut meiramista.. yrttien ja mausteiden suomenkieliset nimet näköjään menevät minulta helpposti sekaisin!) ja valkosipulilla maustettua kastiketta. Siitäkin tuli makoisaa. Punaviiniä en itse sunnuntaina uskaltanut maistaa, kun aamulla oli ollut migreeni, ja systeemi oli täynnä lääkkeitä. Mies kaatoi itselleen lasin Chiantia ja nautiskeli. Ihana pääsiäissunnuntain ateria.

Ennen kastiketta, medium rare





2 kommenttia: