keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Tiistain lounas: naan mozzarellan, tomaatin ja kinkun kera.


Tiistaina päätin syödä vähän tukevamman lounaan, kun maanantain illallinen oli kivan kevyt, grillattua kanaa ja salaatti. Olen tykästynyt Costcossa myytäviin pieniin naan-leipiin.  Neo vat suurinpiirtein kämmenen kokoisia, ja säilyvät jääkaapissa pitkään.

Olen joskus leiponut naan-leipiä kotona, mutta niistä levisi aikamoinen käry, kun paistoin ne uunissa. Niinpä nämä pienikokoiset valmisleivät ovat kivoja! Tein niistä vähän mini-pizzan ja flatbreadin sekoituksen. Kotona oli pakkaus tuoretta mozzarellaa, josta tuli se juustokomponenti. Kaveriksi tomaatti ja muutama viipale kinkkua.



Tuore mozzarella on hyvää, mieleen tuli leipajuuston maku, ilman sitä narinaa. Vähän harmitti, kun huomasin, että tämä mozzarella oli valmiiksi vaapaloitua. Viipaleet olivat vähän turhan paksuja, mutta juusto on niin pehmeää, että näitä viipaleita ei enää puoliteta. Kaksi valmiiksi leikattua siivua per naan.


Päälle sitten laitoin tomaattia. Nämä olivat köynnöstomaatteja (tomatoes on the vine), ja niiden siemenet olivat jo alkaneet itää  ja vihertää ihan tomaatin sisällä! Poistinkin siemenet, en ollut varma miten miellyttävää niiden syöminen olisi ollut. Ja mielessä kävi uustisjuttu miehestä, jonka keuhkoissa alkoi kasvaa puu sinne vahingossa imaistusta siemenestä! 

Tomaattien päällä laitoin pikkaisen valkosipulisuolaa.



Sitten päälle kolme viipaletta kinkkua. Sitten komeus toaster oven -uuniin, parikymmentä minuttia pienellä lämmöllä (300  F).



Lopputulos oli aika kiva. Tuore mozzarella on sulanut, mutta ei ole niin valuvaa kuin tavallinen mozzarella.  Tomaatista oli valunut aika lailla nestettä, naan-leivän pohja oli aika kostea. Tein tämän uudelleen tänään, ja laitoin leivät ritilälle. Se toimikin paremmin, kosteus valui ritilän läpi pellin päällä olevalle foliolle.

Lounas oli aika tukeva, kun tein näitä kaksi. Tykkäsin kuitenkin kovasti. Tänään laitoin sitten vain yhden naan-leivän, ja oli vähemmän ähky olo!



6 kommenttia:

  1. Naan-leivän (ja intialaisen ruuan) ystävä on vaan pakko todeta sama kuin pizzan kanssa. Jos ei ole pizzauunia tai naan-leivän tapauksessa tandooriuunia ei siitä mitään tule kunnollista tavallissa uunissa.

    Lämpötila ei riitä. Pitäisi saada ainakin 700 F tai 400 C. Ei vaan onnistu kotiuunissa :(

    Mutta nuo ns. puolivalmiit on ihan ok kuten tiedät. Ja aina ei jaksa mennä ravintolaan, plus kotikokkaamisessa on omat mukavat puolensa :)

    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pizzan kanssa on ollut onnistuneempiakin yrityksiä. Minulla on sekä iso pizzakivi että aito pizzalapio tms. Pizzakiven kanssa tulee pivan rapea pohja, muta uuniahan ei saa niin kuumaksi kuin pizzauunia.

      Yleensä tulee tehtyä näitä pikavaihtoehtoja. Ihan hyviltä ne maistuvat! :)

      Poista
  2. Edes pizzakivi ei auta jos haluaa "oikean" pizzapohjan. Se nyt vaan on niin. Mutta varsinkin teillä siellä päin ratkaisu ongelmaan on usein ihan kulman takana. Tai ainakin pikku ajomatkan päässä :)
    T. Strippis, joka luopui pizzan teosta jo aikoja sitten ja tekee nykyään vaan "omanlaisiaan flatbread-tyyppisiä ratkaisuja"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi on.. Pitäisi mennä pikapuoliin California Pizza Kitcheniin. Sieltä saa myös niitä ohuita pizzoja, joista Suomessa tykkäsin.

      Ja taas tyypilliseen tapaan: katsoin menua, ja minun suosikkini on poistunut valikoimasta. Mutta on sentään Sicilian, joka on aika nami.

      Poista
  3. Ei pitäisi tulla katseleen näitä kuvia nälkäisenä :D

    VastaaPoista