sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Nuorisovankila: Scioto Juvenile Correctional Facility

Ymmartääkseni kyseinen laitos nykyisin on suljettu. Pitkillä viikonloppuajeluilla ohitamme yleensä tämän paikan, eika pihoilla ole koskaan näkynyt ristin sielua. Internetista löytyvä tieto vuodelta 2013 kertoo, etta se tullaan sulkemaan. En siis ole ihan varma onko se toiminnassa vaiko ei. Karu näkymä kuitenkin. Kauniin Scioto-joen varrella Columbuksen pohjoispuolella, Delawaren piirikunnassa. Ei kovinkaan kaukana Columbuksen eläintarhasta.

Alueella on paljon rakennuksia, ymparöitynä tällä viehättävällä kanaverkkomuurilla (päällä ei sentään piikkilankaa). En siis ole varma, onko (jo suljettu?) nuorisovankila vain yksi alueen laitoksista. Columbus Dispatch -sanomalehden artikkelin mukaan nuorisovankilassa oli vuonna 2013 38 asukkia ja henkilökuntaa 247.

Columbuksen eteläpuolella,  I-71 valtatien varrella  on iso vankila, Franklin County Correction Center.  Kolkon näköinen, kivasti lähellä jäteveden puhdistamoa, joka myös poltti 'roadkill' - raatoja, eli tielle autojen tappamia eläimiä. Ajoimme usein reilut kymmenen vuotta sitten Cincinnatiin melkein joka viikonloppu, ja paikan tunnisti hajusta, ja savupiipuista leimahtavista liekeistä. En ole ajanut siitä ohi siis yli kymmeneen vuoteen niin etten tiedä onko haju vielä yhta paha. Kuviakaan siitä ei tähän hätään ole.





Lähellä kaunis silta Scioto-joen yli

Sillan toisella puolella on viime vuonna rakennettu liikenneympyrä.

Etelämpänä Scioto-joella lienee purjehduskurssi käynnissä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti