keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Broad Street - Downtown Columbus, Arena District




Bexleyn jalkeen matka jatkuu kohti keskikaupunkia. Broad Streetin varrella on useita kouluja, seuraavana niista Columbus East High School. Muutamasta edellisessa postauksessa mainituista koulusta poiketen, tama on 'public high school', eika 'private school'. Public schools ovat yleisia, kaikille avoimia kouluja, joissa ei ole paasyvaatimuksia tai lukukausimaksuja. Private schools -koulut ovat yksityisia kouluja, joilla on (kallis) lukukausimaksu. Public schools -kouluilla on valilla huonohko maine.  Opetuksen taso ei aina valttamatta ole yhta hyva kuin privaattikouluissa, jotka kustannetaan lukukausimaksuilla ja lahjoituksilla, ja joilla on varaa palkata patevampaa henkilokuntaa ja joilla on kaytossaan parempia resursseja .(Kunhan ehdin/muistan/saan lisaa materiaalia, laitan postaukset seka kouluista (ala-yla-aste +lukio, mita tiedan, ja yliopistoista.)

Ajoreitti vei Broad Streetia pitkin keskikaupungin sydameen, ohi vuonna 1926 rakennetun, LeVeque-tornissa sijaitsevan  Palace Theatre -teatterin. LeVeque-tornissa sijaitsee myos Columbuksen 'USCIS Application Support Center for Ohio', eli Columbuksen siirtolais- ja maahanmuuttoasioiden keskus. Siella kavin useasti Green Card ja kansalaisuuden haku -asioita hoitaessani.

Pienta hataannysta minulle aikanaan aiheutti juuri keskikaupungin liikenne, ja parkkipaikkojen haku. Kadun varteen ei kannata pysakoida, mittarit eivat anna paljon parkkiaikaa. Pysakointitaloja on kylla tusinoittain. Minun ongelmani oli ensin loytaa pysakointitalo, jossa oli tilaa. Kerroksia on monia, mutta arkipaivina vapaata tilaa on yllattavan vahan. Paljon kerroksia on varattu tiettyjen firmojen, tai rakennusten tyontekijoille. Kun loysin parkkiruudun, oli parasta muistaa mika kerros, mika ruutu, muuten voi menna paiva auton loytamiseen. Ennen kaikkea mika parkkitalo! Onneksi aina loysin parkkipaikan talosta, josta oli kavelysilta LeVeque-torniin. Sitten hieman vainoharhaisena pelkasin, etta nurkissa vaanii ryostajia tai raiskaajia, mutta onneksi kukaan ei tullut vastaan. Parkkimaksun maksat poistuessasi. Sisaan tullessa otetaan talteen merkattu liuska, joka kertoo tuloajan. Lyhyen ajan maksu on tunneittain. En muista paljonko aikanaan tunti maksoi, lentokentan lyhyen ajan parkkimaksu oli viime vuonna vahintaan 3 dollaria, olitpa siella 5 minuuttia tai tunnin ja 59 minuuttia.

Poistuimme keskikaupungin alueelta Arena District -alueen kautta. Siella on Nationwide Arena, joka on  jaakiekon NHL-tiimin Columbus Blue Jacketsien kotihalli. Alueella on myos paljon ravintoloita ja baareja, ja sen on kiireinen paikka Columbuksen yoelamassa. Viime vuosina alueelle on noussut myos paljon kerrostaloja omistusasuntoineen. Kiva paikka lahella yoelamaa ja kiekkomatseja!

Nationwide Arena valmistui vuonna 2000. Muistan, kuinka mieheni tyopaikan pikkujoulut olivat alueella sijaitsevassa Buca Di Beppo -ravintolassa. Olimme mieheni kanssa siella liian varhain, ja paatimme kayda latsastamassa vieressa olevan upouuden Nationwide Arenan. Sen ulko-ovet olivat lukitsematta, paasimme sisaan ihan katsastamaan koko areenan.



Mahtava paikka! Kiekko-otteluun mahtuu 18 500 katsojaa. Pehmustetut penkit! Ylaparvilla on VIP-bokseja. Kaytavilla on ravintoloita ja olutbaareja! Pikkuisen isompi kuin Raksilan halli ainakaan, kun Karppien otteluun mahtui 8000 katsojaa, ja silloin oli piippuhyllytkin taynna. Ja ruuaksi oli lahinna vain karkkaria, jos halusi. Rakastin Karppia, mutta tama halli.. Olen kaynyt Blue Jacketsien otteluissa muutaman kerran, kun miehen pomo antoi liput.. Mutta harvoin, ja yleensa havittiin. Mutta halli oli mahtava! En usko, etta vuoden 2001 terroristi-iskujen jalkeen se on enaa niin avoin, etta voit vain kavella sisalle ja kiertaa koko hallin. Harmi!

Jutun kuvissa on paljon rakennuksia, joiden nimea, tarkoitusta tai alkuperaa en tieda. Nimean taas ne, jotka tunnen.

Columbus East High School




Downtown skyline, eli keskikaupungin silhuetti nakyy kauempana.














Tuo on joko vanha kirkko, koulu, tai niiden yhdistelma.

Kivikirkko

Wendy's hampurilaisravintola








Reitin varella on myos paljon vanhoja kivikirkkoja.

Presbyteerinen kirkko.

Vuokrattavana toimistotilaa.


OIkealla pilkottaa Columbus Museum of Art, eli taidemuseo.


Taidemuseon laajennusta.

Taidemuseon sisaankaynti.

Kivikirkko

Oops, unohdin zoomata ulospain.



Franklin County Public Health Building




Saint Joseph Cathedral


Statehouse


Palace Theater - teatteri

Jatamme Broad Streetin ja suuntamme kohti OSU:n kampusta lapi Arena Districtin.

OIkealla parkkitalo

Columbuksen poliisin paakonttori.. asema.. mikalie



Ynni!




Nationwide Arena - Blue Jacketsin kiekkoareena, taalla on myos rockkonsertteja.

Nationwide Arena oikealla.





Areenan yhteydessa Blue Jacketsien putiikki.

Arena Distric on taynna ravintoloita: tassa brasilialainen pihviravintola.




Nada...

Edessa Huntington Park - Columbus Clippers (minor league) baseball -joukkueen kotiareena.


Parkkitalo

Asuntoja ja taustalla parkkitalo

Asuntoja.
Ajelu jatkuu lapi Victorian Village -alueen Ohio State Universityn alueelle. Siita taas erillinen postaus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti