lauantai 30. toukokuuta 2015

Päivan Lintu: Northern Mockingbird (Taiturimatkija)




Matkijalintuja ei tule usein lintulaudoille, vaikka niitä on alueella paljon. Ne istuvat puitten latvoissa ja lurittelevat laulujaan. Nimensä mukaisesti ne voivat matkia kuulemiansa ääniä, kuulemma auton varashälyttimestä puhelimen pirinään. Meidän matkijalinnut, tai virallisesti nämä taiturimatkijat, lähinnä sirkuttelevat muiden lintujen lauluja, mutta silloin talloin kuuluu esimerkiksi vauvan itkua jäljittelevä ääni. Ulkonäöltään ne ovat aika vaatimattomia, vaalenharmaita.

Tätä lintua kiinnosti talikakku, ja se myos pomppi pitkäksi kasvaneessa ruohikossa, etsien matoja ja hyönteisiä. Harmi, etta talikakku piti ottaa  nyt pois pihalta. On sen verran lämmintä, etta kakku on pehmea. Turpiaalit söivät koko kakun aina alle tunnissa. Ja onhan ulkona nyt jo runsaasti ruokaa niin etta välttämätöntä ruokkiminen ei ole. Mina vain tykkään katsella lintuja ja ottaa niistä kuvia!

Kuvia ja juttuja saattaa tulla laihanlaisesti viikonlopun ja alkuviikon aikana. Tarkoitus oli ottaa taas kamera mukaan ja ottaa paljon kuvia. Mutta onnistuin jotenkin venäyttämään selkälihakseni nyt heti herättyäni. Nyt istuminen sattuu ja seisominen sattuu, ellen istu tai seiso omituisesti mutkalla. Ellei tämä suihkun jälkeen ala tuntua paremmalta, taitaa olla parasta jättää autossa istuminen pois viikonlopun suunnitelmista. Mutta katsotaan nyt milta päivemmällä tuntuu.

Jos lähdemme ajelulle, pitää muistaa välttää OSU:n kampusalueen läheisyyttä. Ohio Stadiumilla on tänään Rolling Stonesin konsertti, jonne odotetaan 60 000 katsojaa. Äijät jaksaa vielä heilua! Piti katsoa verkosta, etta kuinka vanhoja nämä heput ovat. Yli seitsemänkymppisia, Ronnie Wood on nuorin, ja 'vain' 67-vuotias! Pitää nostaa hattua 'papparaisille'! :)

Ensin pitää ajaa pois tuo turpiaali...








Liian nopea kuvattavaksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti