sunnuntai 31. toukokuuta 2015

En suosittele polkupyöräilyä täällä - Kuvia Morse Roadin varrelta

 
Pyörällä ajaminen täällä on riskipeliä. Tien pientareet ovat useimmiten hyvin kapeita niin etta pyörät ajavat ihan ajoradalla. Autot ohittavat niitä joskus senttien päästä, kun ovat kärsimattömiä ja pyörä hidastaa liikennettä. Suurin osa pyöräilijöistä on kuntoilijoita: painavat urheiluvaatteet ja kypärä päällä pitkin teitä kaupunkien ulkopuolella.  Varsinaisia pyöräteitä on harvassa, joidenkin teitten varsilla on pyöräkaistoja, mutta ne ovat kapeita, vajaa puoli metria, ja autoliikenteen keskellä. Nopeusrajoitus Morse Roadin varrella on tällä alueella 45 mph (n. 70 km/h), ja kansa ajaa ylinopeutta.

Siinäpä se pyöräkaista, hyvin kapealta näyttää!

Valitettavasti nämä pyöräilijät eivät yleensä kunnioita liikennesääntöjä: ei pysähdytä STOP-merkin edessä, ei pysähdytä punaisissa valoissa, hivuttaudutaan autojen ohi, kun autot ovat pysähdyksissä liikennevaloissa (niin etta pyöräilijan joutuu ohittamaan toisen kerran, koska kiilasi edelle). Ja suuttuvat, kun ehdottaa, etta josko noudattaisit liikennesääntöjä.

Ylin kuva on Morse Roadin varrelta. Morse on vilkaasti liikennoity, kaupungin itä-länsi -suunnassa halkaiseva tie. Autokaistoja on kaksi kumpaankin suuntaan, ja risteysalueella kaistoja voi olla viisi tai kuusi/suunta, mukaanlukien kääntymäkaistat. Ja keskellä pikkuruinen pyöräkaista. Morse Roadilla ei kuntopyöräilijöitä ole. Työ- tai kauppamatkoja polkupyörillä tekevat ne, jotka ovat autottomia tai urheita.

Pyörää ei minulla täällä ole. Surku, koska Suomessa minulla ei ollut autoa, eli kävelin tai pyöräilin joka paikkaan kun sää salli, ja muutoin käytin bussia.  Täällä en uskaltaisi lähteä liikenteen sekaan tien varrelle polkupyörallä. Alueellani on muutama kuntopyöräilijä. He polkevat ympäri naapurustoa, ei sen kauempana. Minulla on kotona kuntopyörä, se riittäköön.

Joku ehdotti, etta osta autoon pyöränkuljetusteline, ja aja autolla urheilupuistoon, jonka yhteydessa on pyöräilylenkki.  Ajatus, etta pitaisi ajaa kauas  autolla, etta pääsee pyöräilemään jotenkin tuntuu väärältä..

Harmi, rakastin pyöräilyä ja pyöräteitä. Mika oli sen ihanampaa kuin tehdä pitkä, rauhallinen pyörälenkki kauniina kesäiltana!

Välillä pyöräkaista katoaa. Sivulla olevalla pikku jalkakäytävällä ei saa ajaa pyoralla.

Pyöräkaista palasi tien sivuun.


Lisäys illalla 31.5: Ajelulla tänään kaupungin ulkopuolella, ei siis Morse Roadilla, mutta tuttu tilanne: pyöräilijöitä tiellä. Ei piennarta, ohittaminen on joskus tuskaista kun joutuu odottamaan kauan tilaisuutta:




1 kommentti: