maanantai 11. toukokuuta 2015

Uuden kameran testausta - kuvia takapihan linnuista


Punavarpunen
Sain juuri syntymäpäivälahjani, ihanan FujiFilm-kameran - vähän etuajassa, mutta sitä kivempi! En ole vielä edes lukenut manuaalia alkua pitemmälle, niin että kuvien laatu toivottavasti paranee enemmällä harjoittelulla ja ohjeiden lukemisella. Kamerassa on 50x optinen zoomi, joka on vähän 'overkill', mutta halusin kunnon optisen zoomin, ei pelkkää digitaalista.

Takapihalla ei tähän aikaan ole yhtä kova vilske kuin aikaisin aamulla, mutta olipa siellä sentään joitain vierailijoita. Kaikkia lajeja en tiedä suomeksi, laitan tähän jonkinlaista yritysta kääntää edes linnun laji.

Kaikki kuvat on otettu lasioven läpi, osa aika vinossa kulmassa niin että parannusta kuvien laatuun voi odottaa tulevaisuudessa.

Punavarpusia

Yllä on luullakseni  house finch, eli pihapunavarpunen. Ainakin jonkun sortin punavarpunen. Uros on värikäs, naaras ruskea.


Punavarpunen syreenin kukinnon kimpussa


Sekä punavarpuset että amerikantiklit (goldfinch) viihtyvät tällaisilla siemenpusseilla. Pussit täytän joko 'thistle seed' tai 'nyjer seed' -siemenillä (eli ohdakkeen tai keltiön siemenet). Amerikantiklit  ovat kesällä kauniin keltaisia. Talvisin niilla on suojaväri, ja ne ovat vain harmaanruskeita.  Keväällä väri sitten alkaa muuttua keltaiseksi ilmojen lämmetessä.

Amerikantikli, uroksia



Naarastiklilla ei ole mustaa päässä:



Iso osa ruokintapaikan vieraista on varpusia. Niitä ihan tavallisia Suomessa näkyviä 'p***ahottisia' on täälläkin joka paikassa.



Turpiaalit ja kottaraiset ovat myos tavallisia. Ensin kirjoitin tänne niiden olevan mustarastaita, mutta useimmat ovatkin turpiaaleja! Ja en koskaan ollut edes kuullut turpiaaleista. Nyt niitä on piha täynnä.

Kun Hitchcockin 'Linnut' filmataan seuraavan kerran, tämä kaveri haluaa pääosaan! Purppuraturpiaali (common grackle).

Purppuraturpiaali ja kottarainen (starling)
Punaolkaturpiaali (red-winged blackbird) paljastaa kirkkaanpunaiseen höyhenpeitteen lähinnä kosioaikana:


Brown-Headed Cowbird, eli Lehmaturpiaali:


 Talvella kardinaaleja oli paljon, nyt pihan nurkassa hyppeli vain yksi:

Pari päivää myöhemmin sain vähän paremman kuvan. Lintu vieläkin ujostelee ja on ihan pihan sivussa.

Ujo pikkutikka käväisi siemenkellolla:



Vaikertajakyyhkyjä ei voi olla kuulematta kun ne ovat lähistöllä. Nimi on arvoisensa!

Pariskunta lintulaudalla


Tämä punarintarastas patsasteli aidan päällä melkein puoli tuntia:


Pesänrakennuksen aikaa. Varpunen on tainnut löytää suullisen koirankarvoja!

 
Takapihalla siis on melkoinen linnusto. Tästä puuttuu ainakin aamuvierailijat, eli sininärhi, nakkeli ja titmouse (vähän töyhtötiaisen näköinen) . Jospa saan kuvia niistäkin piakkoin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti