maanantai 11. toukokuuta 2015

Koppakuoriaisten kopinaa


Tässä kevätkesällä iltaisin seiniä ja ikkunoita vasten käy kova kopina, varsinkin lähellä valoja. En ole koskaan tarkemmin tutkinut, etta mika öttiäinen meteliä pitää, tai ainakaan etta mikä se nimi on. Koppakuoriaiseksi sen tiesin kovasta kopsahduksesta päätellen.

Niita lentää sisälle aina silloin tällöin, kun avaan takapihan oven. Otin kuvia yhdestä ennenkuin paiskasin sen takaisin ulos. Verkon avulla selvitin nopeasti, etta kyseessa on koppis, jota kutsutaan nimellä  'June bug', eli simppelisti 'kesäkuun ötökkä'. WikiPedia tuli taas avuksi, ja sen mukaan nämä kuuluvat 'lehtisarvisten' alaheimoon. Phyllophaga, jos jotakuta kiinnostaa!

Yöaikaan ulkona valojen lähellä käy muutenkin kova vilske. Yöperhosiakin on jo aikamoinen määrä. Lämpötila on viimeisen viikon aikan pysytellyt  yli kymmenen asteen yöaikaan, ja välillä on ollut jopa lämpimämpää. Laulakaskaat, sirkat ja muut ääntä pitävät hyönteiset eivat ole vielä saapuneet. Kunhan ne aloittavat, otan ääntä videolle. Miehen kuaan kaskaat tulevat vasta ihan heinäkuun lopussa. Itse en koskaan muista!

Laulukaskaista pitaisi olla helppo saada valokuvia, ne ovat isoja ja hitaita. Rukoilijasirkkoja olen täällä nähnyt vain pari kertaa (vaikka ne nyt eivat ääntä pidäkkään, mutta ovat muuten vain kiehtovia ötököitä!)''

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti