torstai 28. toukokuuta 2015

Ajelu Neil Avenueta pitkin: Victorian Village


Tämä postaus on jatkoa ajelulle, joka alkoi Broad Streetilta, läpi Bexleyn, downtownin ja Arena Districtin. Victorian Village on Arena Districtin pohjoispuolella, ja Ohio Sate Universityn (OSU, Ohion osavaltionyliopisto) eteläpuolella. Sen läpi kulkevan Neil Avenuen varrella on kauniita vanhoja taloja.

Victorian Village on yksi Columbuksen vanhimpia naapurustoja. Vuonna 1827 mies nimelta Billy Neil osti 300 eekkeriä viljelysmaata  Columbuksen pohjoispuolelta. Hän rakensi farmin, ja farmiin johtavan tien, joka alettiin tuntea Neil Avenuena. Hänen kuolemansa jalkeen perijät jakoivat palstan osiin, ja näistä etelaisintä alettin kehittää. Siitä muodostui Columbuksen ensimmäinen esikaupunkialue, Victorian Village.


1800-luvun loppupuolella ja 1900-luvun alkupuolella alueelle alettiin pystyttää suuria omakotitaloja, ja alue kukoisti 1920-luvulla. Vähitellen se kuitenkin alkoi rapistua, mutta 1970-luvulla alkoi kiinnostus aluetta kohtaan taas nousta,  ja taloja alettiin entisöidä ja kunnostaa. Alue julistettiin historialliseksi naapurustoksi vuonna 1973.

Neil Avenueta pitkin ajaessa saa kivan kuvan alueen taloista ja niiden tyylistä. Otin myös pikku pätkän videota. Ajomatkalla uuden kameran kanssa kuvasin vain Neil Avenuen itäpuolta, muutama kuva länsipuolelta on otettu edellisella ajelulla kännykän kameralla. Noiden kuvien laatu ei ole kamalan hyvä, sama pätee lyhyeen kännykällä otettuun videoon. Kännykällä otetuissa kuvissa kevät on vasta aluillaan, eli puissa on vain pienet lehdet.  Viime viikon ajelun kuvissa puissa on jo täydet lehdet.


King Avenue United Methodist Church



































 





Lopuksi siis pari videopätkää:

Lyhyt kännykällä otettu:



Vähän pitempi otos:


Ajelu ja kuvaaminen jatkui viela OSU:n alueella, siitä sitten seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti