perjantai 29. toukokuuta 2015

OSU - Ohio State University: Campus Area (paljon kuvia!)

Lahestytaan kampusta: Baarien ja kahviloiden lukumaara kasvaa!

Victorian Villagen jälkeen ajomme jatkuu Ohio State Universityn (OSU), eli Ohion osavaltionyliopiston alueelle. WikiPediasta lunttasin seuraavat tiedot: 

Ohion osavaltionyliopisto on perustettu vuonna 1870, ja sen kampus on Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin 56 064 opiskelijallaan. U.S. News & World reportin mukaan yliopisto kuuluu maailman 130 parhaan yliopiston joukkoon ja Yhdysvalloissa 60 parhaan yliopiston joukkoon.'

Postaan joskus tulevaisuudessa erillisen jutun korkeakouluopiskelusta ja sen kustannuksista (ja myös tavallisesta koulusta ja koulunkäynnistä), niin etta en puutu siihen tässä yhteydessa.

OSU on perustettu vuonna 1870, ja sen on kasvanut valtavaksi.  Nykyään kampusalueen koko on  yli 7 neliökilometriä. Kampus sijaitsee n. 4 kilometriä keskikaupungin pohjoispuolella. Kampuksen ulkonäkö muuttuu jatkuvasti. Alueella on paljon vanhoja, alkuperäisiä rakennuksia. Uutta kuitenkin rakennetaan koko ajan, ja vanhoja rakennuksia puretaan. Mieheni auttoi nimeämaan joitain rakennuksia, mutta hänkään ei tunnistanut monia uusia rakennuksia, vaikka itse oli aikanaan OSU:n opiskelija.

Alueen laidoilla on yliopiston opiskelija-asuntoja (dormitories, lyhyesti dorm). OSU vaatii, etta opiskelija on asunut dormissa tietyn ajan ennen valmistumistaan. Usein opiskelijat muuttavat lähellä oleviin vuokra- tai fraternityasuntoloihin ensimmäisen opiskeluvuotensa jalkeen. Niistä ei ole tassa jutussa kuvia, ne ovat vähän kauempana kampuksesta. Kauan sitten olin mieheni (silloinen kesäystäväni) mukana hänen OSU:n orientaatiossaan.  Nukuin yhden yön asuntolassa (valitettavasti huonetoverini oli valtavan äänekäs kuorsaaja), ja se oli aika spartalainen. Huoneeni oli tornin mallisessa asuntolassa (siitä muutama kuva alempana), ja huone (sitä taidettiin kutsua nimella 'pod') oli kaareva. Kaareen mahtui juuri ja juuri kaksi sänkyä kaaren sivuille. Niiden lisäksi taisi olla kaksi pientä pöytää Nelja podia jakoi yhteisen pienen oleskelu- ja keittiotilan. Suihkut ja wc-tilat olivat myös yhteisen tilan puolella. Torni, jossa oleskelin oli joko Lincoln tai Morrill Tower. Alakerrassa on ruokala, jossa tarjottiin amerikkalaistyylista aamiaista. Taisin syöda munakokkelia...

Asuntola, jossa mieheni opiskeluaikoinaan asui oli vanhempi, ja siella yhden huoneen jakoi 4 ihmista. Kerrokset oli eritelty miespuolisten- ja naispuolisten opiskelijoiden kerroksiin.  En muista , oliko hissit lukittu sukupuolten mukaan, mutta sekin saattoi olla mahdollista.
Orientoitumisen aikana ehdin nähdä pienen vilahduksen OSU:n alueesta. Ihmettelen, kuinka opiskelijat ehtivät luennoille, kun alue on laaja ja luentoja voi olla useassa eri rakennuksessa. Polkupyörät ovatkin suosittuja.

Kuvat ovat kahdelta eri reissulta. Toinen oli aikaisemmin keväällä, toinen viime viikolla. Useimmat kuvista jäävät nimettomiksi, rakennuksista tunnistan vain muutaman.

Pienissa pömpeleissä jaetaan ilmaisia (mainos)lehtiä



Oikeanpuolisin kaista on ajettava polkupyöräilijöiden kanssa.



Kuhn Honors & Scholars House

Joka rakennuksen lahella on pyörätelineitä.


Alueella kulkee tavallisia busseja ja sukkulabusseja kauemmille parkkipaikoille.


Kampusalueella opiskelijat liikkuvat yleensa joko jalkaisin tai polkupyörällä. Dormitoreissa asuvien opiskelijoiden parkkipaikka on kampusalueen ulkopuolella, ja sinne pitää mennä sukkulabussilla. Vierailijoita ja henkilökuntaa varten on useita parkkitaloja. Suosittu uusi ratkaisu on Car2go-palvelu. Käyttöön saa pienen sinivalkoisen Smart-auton, jonka vuokra on 41 senttia/minuutti.  Maksimimaksu tunnista on $14.99, ja koko päivä maksaa $84.99. Bensiini kuuluu hintaan. Palveluun pitaa rekisteröityä, rekisteröitymismaksu on $35. Tämän jälkeen voit etsia auton joko käyttämällä älypuhelimen sovellusta, online-karttaa tai menemällä niille varatulle parkkialueelle. Sen jälkeen jäsenkortti skannataan tuulilasissa olevaan lukijaan, ja oven lukko aukeaa. Sitten auto on käytössäsi, ja maksat vain ajamiseen kuluneesta ajasta.  Kampusalueella on kymmenkunta car2go-parkkipaikkaa.


CAR2GO:n  parkkipaikkaa



Smart

Korkea rakennus vasemmalla on yksi dormitoreista.


Parkkitalo, South Garage


Wexnerin taidekeskus

Wexnerin suku on Columbuksen rikkaita sukuja.


Vasemmalla uudempi lasiseinäinen rakennus.

Siella täällä näkyy kaivinkoneita ja muuta raskasta kalustoa. Vanhaa korjataan ja uutta rakennetaan.




Edessä yksi vanhempia dormitoreja, Morrill Tower (tai Lincoln.. veikkaan etta Morrill). Näitä on kaksi, vietin yhden yön jommassa kummassa mieheni collegeorientaation aikana.



Dormitory, edessä stadiumin kulma.
Erikseen pitää mainita Ohio Stadium ja Ohio State Buckeyes. Buckeyes on amerikkalaisen jalkapallon collegetiimi, ja kaupungin suurin ylpeys. Buckeyesit ovat olleet collegefutiksen parhaita joukkueita, ja voittivat vuonna 2014 'College Football Playoff National Championship' -tittelin, eli olivat maan paras collegefutisjoukkue. Pari viikkoa keväällä kului juhlimisen merkeissa, tiimi ei ollut ennakkosuosikki, mutta voitti!

Kun OSU:n futiksen pelikausi alkaa, kadut tyhjenevät pelien aikana. Harva menee itse stadionille, mutta parkkipaikoilla ja kotien takapihoilla käynnistyy 'tailgaiting'-partyja, joissa grillataan ja seurataan pelia median välityksellä. Loput ovat TV:n äärellä. Stadionille  mahtuu yli 100 000 katsojaa. Sen lempinimi on The Horseshoe tai The Shoe (hevosenkenkä, kenkä), sen muodon mukaan. Stadioni avattiin vuonna 1922. Sen kunnostus ja uusiminen alkoi vuonna 2000. Vanhat ulkoseinät on peitetty, mutta  alkuperäistä pintaa on viela osittain nähtävissä.


OSU:n jalkapallostadium (jenkkifutiksen siis) - Horseshoe eli hevosenkenkä muotonsa perusteella.


Stadionin vanhaa osaa on näkyvillä paikoittain

Stadionin uusittua ulkosivua.















Stadionin uusittua ulkosivua, ja alkuperainen 'kupolimainen' sisäänkäynti.


Kampuksen ulkopuolella Schottenstein Center. Areena, jossa pelataan koripalloa, ja järjestetään konsertteja.

Kampuksen reunalla, vasemmalla hotelli ja dormitory.





ROTC - The Reserve Officers' Training Corps. Ohjelmaan liittyvät saavat stipendin collegeen, ja tämän lisäksi he saavat sotilaskoulutusta. Ehtona on ainakin 4 vuoden palvelukseen sitoutuminen valmistumisen jälkeen. Jokaisella Yhdysvaltain armeijan osalla on oma ohjelmansa (army,  navy, marine corps, air force, coast guard, eli maavoimat, laivasto, merijalkaväki, ilmavoimat ja rannikkovartiosto). Alla OSU:n ROTC.



Edessä jälleen stadium.










Maakaasukäyttöinen McCracken -voimala tuottaa OSU:n alueelle mm. höyryä ja  kuumaa vettä.











The Oval - nurmikenttä keskella kampusta. Auringonpalvojia riitti jopa aikaisin keväällä.
























Oven päällä yliopiston symboli.

Muutama kuva OSU:n alueen kartasta, joka on nähtävillä verkossa (https://www.osu.edu/map/pdf/map.pdf). Koko alue ei näihin kuviin mahdu.

OSU stadium, The Hoorseshoe, eli hevosenkenkä erottuu punaisena hevosenkenkänä.




Lopuksi viela muistan mainita buckeyesit. Ohio tunnetaan nimella 'The Buckeye State' (jokaisella osavaltiolla on oma lempinimensä). The Buckeyes, eli hevoskastanjat on myös OSU:n jenkkifutistiimin nimi. Joukkueen maskotti on Brutus Buckeye, jonka pää on hevoskastanjan kastanjan muotoinen (eipa ole tässä nyt kuvaa). Buckeyesit ovat myös suklaa-maapähkinävoimakeisia, jotka ovat täällä suosittuja. Sääliksi käy niitä, joiden pihalla kasvaa hevoskastanjoita. Kastanjat kuulemma käydään varastamassa aina jenkkifutiskauden aikana...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti