maanantai 11. toukokuuta 2015

Ostoksilla - Best Buy


Best Buy myy kodinelektroniikkaa, kodinkoneita, musiikkia, elokuvia, tietokone- ja konsolipelejä. Viime vuosina tämän kaltaiset myymälät ovat ainakin meilla päin olleet alamäessä. Saman tapainen ketju, Circuit City, lakkautti myymälänsä vuonna 2009  ja siirtyi pelkkään online-myyntiin. Vuonna 2012 myos circuitcity.com katosi, kun se yhdistyi TigerDirect-yhtion kanssa. Länsirannikolla on ketju Fry's, jolla taitaa vielä  mennä hyvin.

Ja valitettavasti mekään emme enää usein osta mitään BestBuysta. Mieheni mukaan se on lähinnä 'showroom for Amazon'. Eli menemme sinne katsomaan miltä esim. kännykät, tabletit tai televisiot näyttävät ja tuntuvat. Ja sitten ostamme haluamme tuotteen muualta, usein Amazonista. Ostaminen ainakin täällä on alkanut siirtyä suurelta osalta verkkoon. Isot websaitit tarjoavat ilmaista kuljetusta, ja hinnat ovat halvempia kuin varsinaisissa ketjumyymälöissä. Ruokatavaroita ostan marketeista, muut tuotteet sitten ostan verkon kautta, jos vain hinta on parempi. Nykyään kun koiranruokakin tulee kotiovelle tilattuna Petsmart-myymälästä. Ilmainen UPS:n kotiinkuljetus yli $50 ostoksista, eli kaksi 40 paunan sakkia koiranmuonaa tulee kotiovella kuljetettuna. Lisaksi warehouse -klubien (kuten Sam's ja Costco) hinnat myos elektroniikassa ovat halvempia kuin Best Buyn.

Viime vuosina olen tainnut ostaa Best Buysta lattiatuulettimen. Ja syksyllä alennusten aikaan ostamme sieltä elokuvia, tyyliin 'tilaa online, hae myymälästä'. Ja vuonna 2007 taisimme ostaa sieltä edellisen telkkumme ja valtavan TV-tason. Mutta silloin he tekivät 'price matching', eli saimme teeveen samalla hinnalla kuin halvin löytämämme online-hinta. 

Mutta siis lähinnä katselemme siellä. Tällä kertaa kävimme katsomassa kameroita. Olen ehkä maininnut, etta saan syntymäpäivälahjaksi kameran, jolla saan parempia kuvia kuin kännykällä. Vaatimuksinani ovat muun muassa hyvä optinen zoomi, että saan kuvia mm. pihan linnuista ja ajeluilla kaukana olevista kohteista. Kamera ei saa olla mikään lätty niin etta sormeni eivät satu  linssin eteen.  Kuvauspainike pitääolla tarpeeksi kaukana on/off  -nappulasta niin että en sammuta kameraa kun yritän ottaa kuvan... Nopeus ja helppokäyttöisyys ovat tärkeitä minun tapaiselleni töppäilevälle  aloittelijakuvaajalle. Mies on vähän 'geek' kun on kyseessa teknologia niin että kamera ei välttämättä ole niitä ihan simppeleimpiä, mutta kuitenkin helppokäyttöinen. Löysimme muutaman, jotka tuntuivat kivalta käteen, eivät olleet liian suuria tai kalliita ja joiden arvostelut olivat hyviä (mies hyppäsi verkkoon heti kun tulimme kotiin ja alkoi etsiä tietoja.. Jouduin/sain katsella paljon videoita kameroiden eri toiminnoista ja kuvien laadusta. Siina vaiheessa piti jo sanoa etta jees dear, tilaa mitä pidat parhaana vaihtoehtona minulle, tiedät vaatimukseni.)

Kamera on nyt tulossa, Amazonista. Olen siita innoissani! Mies lupasi että ei tarvitse odottaa synttäreihin asti, ja taidamme saada sen jo tänään, maanantaina! Olen jo sen verran innoissani, etta olen ollut hereillä aamuneljästä asti. Sitten vain postia odottamaan.. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti