sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Mistä on Amerikkalaiset talot tehty? Lastulevystä ja vinyylistä



Täällä aluksi talojen ja asuntojen ulkopinnat näyttivät kivoilta: oli puuta ja tiiltä. Kun muutimme vuokra-asuntoomme tänne Eastonin lähelle, luulin tosiaan, etta ulkoseinä on osalta tiiliverhoiltu, osalta lautaa. Mutta laudoiksi luulemani pinta olikin vain 'vinyylikuori', eli vinyl siding.

Talossa on puinen runko, sisä- ja ulkoseinän väliin tulee eristekerros, ja sitten ulkoseinä on lastulevyä. Sisäseinät puolestaan ovat drywall-levyjä, eli kipsilevyjä. Drywalliin tulee helposti lommoja. Meilla siinä on seka koirien kynsien aiheuttamia koloja, ja muutama lommo tuli jo sisään muutettaessa, kun jokin huonekalun kulma osui seinään.

Meidan alueemme talot ovat kuitenkin tavallisia keskiluokan taloja. Luulisin, etta kun aletaan puhua kalliimmista taloista, niissa on jo oikeaa tiili- ja kiviseinää. Jos joskus voitan miljoona dollaria, ja rakennutan oman unelmataloni, siihen ei tule kipsilevyjä tai vinyyliä!
Sain otettua pari kuvaa tästä sivupaneloinnista, kun meidän alueella on yksi talo keskellä remonttia. Tässä talossa oli viime vuonna tulipalo. Se ei palanut pahasti.  Ulospäin näkyi vain muutama kohta, jossa panelointia oli revitty irti, ja alla oli tummunut läiskä. Talo on ollut pitkään kuitenkin tyhjänä.  Syksyllä kaikki irtaimisto ja kokolattiamatot poistettiin. Nyt vasta alkoi remontti, on mielenkiintoista nähdä mita kaikkea talolle tehdään.

Tässa nyt kuva, joissa selvästi näkyy millaista tämä vinyyliverhoilu on, ja mitä sen alla on.

7 kommenttia:

  1. Onko siellä talvella kylmä ja onko noissa taloissa lämmitys?

    Paljonko pitää vuokraa maksaa kuukaudessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvella menee pakkasen puolelle, alimmillaan on tainnut olla -20 astetta. Kaikissa taman alueen taloissa on kaasulla toimiva keskuslammitys (furnace). Tontti on oma, niin etta ainoa maksu (lainan lisaksi) on property tax, joka on ehka $1000 vuodessa. En ole siita ihan varma,koska meidan property tax on liitetty asuntolainan kuukausimaksuihin.

      Poista
  2. Onko tämä teidän talo kuvassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oile onneksi :) Samalla alueella kuitenkin, ajan taman talon ohi aina kun tulen tai menen asioille. Alueen talot ovat kuitenkin melkein kaikki taman nakoisia: kaksikerroksisia, vinyylisivutus. Muutama yksikerroksinen (ranch) talo, Julkisuvut on joko vinnyylipintaa, tai tiili- tai stukkopinnalla.

      Poista
  3. Minkä hintaisia siellä on kampaamo palvelut?

    Jos vaikka leikkaa hiukset ja värjää vaaleitten hiusten tyven

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ola kampaamossa varjayttanyt hiuksiani ja muutenkin kampaamosta kaynbnista on kulunut aikaa - olen eleensa aina 'kasvattamassa' tukkaani, ja sitten nyrhin sita itse lyhemmaksi kun kyllastyn.. . MIesten hiustenleikkuu (voi olla myos ihan perusleikkuu sukupuoleen katsomatta) on suunnilleen $15 Great Clips -ketjussa, tarjouksessa $10. Kampaus juhlatilaisuuksiin tms on $20 - 45. Salongeissa tukanleukkuu on n. 40, kampaus sisaltyy hintaan. Juurikasvun varjays n. $45, koko hiusten varjays $55, raidat $65 (lunttaan naita yhden salongin verkkosivuilta)

      Hinnat vaihtelevat ketjuittain/liikkeittain. Parempi spa/salon maksaa enemman. Pikkuliikkeet on halvempia, samoin Great Clips-ketju. Ja hintojen paalle pitaa sitten jattaa juomaraha.

      Poista
  4. Suunnilleen samoissa hinnoissa kuin täälläkin

    VastaaPoista