maanantai 1. kesäkuuta 2015

Valmistujaisbannereita



Suomessa jo juhlittiin tämän kevään ylioppilaita, mutta täällä koulut jatkuvat vielä ainakin viikon, ja valmistujaisia (graduation)  vietetään useimmissa paikoissa joko ensi perjantaina tai lauantaina. Usein puutarhoissa näkee toukokuun aikana  'graduation banner'eita', joissa on high schoolista valmistuvan oppilaan nimi, koulun nimi  ja/tai kuva. Useimmiten nämä bannerit ovat juuri high schoolista (eli lukiosta)  valmistuville. Bannerissa saatetaan myos julistaa, mihin yliopistoon sankari on menossa.



Valmistujaisissa todellakin pidetään koulun väreille tyypillistä kauhtanaa, ja nelikulmaista hattua, ja näitä ei sitten koskaan valmistumisen jalkeen pidetä päällä.

Kaupoissa on ollut myynnissä erilaista tavaraa juhlia varten:




Kakkuja juhliin voi tilata erilaisilla koristeluilla, esim juhkakalun kuvalla. (Kuvat olen postannut aikaisemminkin Meijerin makeiden tavaroitten yhteydessä):





Tana vuonna meidän naapurustossa näkyi olevan vain kaksi banneria, ja talot eivät ole kovin lähellä. Valmistujaisjuhlat ovat yleensa isoja ja äänekkäitä, kun porukka on suurimmaksi osaksi ulkona takapihalla.   Tämä oli varsin häiritsevää eräänä vuonna, kun pirskeet oli lähitalon pihalla lauantai-iltana.  Minun herätä sunnuntaiaamuna  ennen viittä, jotta ehdin kuudeksi aamulla töihin, ja pippaloissa oli takapihalla bandi, joka soitti aamukahteen asti. Ei ollut kovin hyva työpäivä, se sunnuntai...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti