lauantai 6. helmikuuta 2016

Tällä viikolla otsikoissa.. sunnuntaina Superbowl,

ja täkäläisessä Minerva Park -puistossa liikkuvia ihmisiä,  ja sen lähellä asuvia varoitetaan, että puistossa liikkuu karannut mölyapina! Että mitä!?



Eksoottisia eläimiä Ohiossa on, ja niitä karkaa aina silloin tällöin. Mutta onhan tuota Suomessakin metsästety kerrostaloissa kuristajakäärmeitä tai vastaavia. Täällä pahin tapaus taisi olla, kun isonhkon määrän eksoottisia kissaeläimiä omistanut hemmo vapautti ne kaikki maastoon. Niitä sitten jahdattiin pitkin aita ja mantuja. En enää muista kaikkia yksityiskohtia. Tyyppi taisi tehdä itsemurhan vapautettuaan eläimet, ja niistäkin suurin osa jouduttiin ampumaan.

Alligaattoreitakin on joskus täällä karannut.  Tämä apina kyllä on ihan huippujuttu! Ei siis mikään tavallinen pikku kapusiiniapina, vaan kuulemma mölyapina. Viralliset uiutiset siitä ovat kertoneet, ja poliiseilla oli aamulla jo näköhavainto. Mietin, että herättääkö se ihmisiä aamulla huudoillaan. Minerva Park ei ole tässä ihan lähellä, niin että toivottavasti karkulainen ei päädy tänne asti.

Nyt sunnuntaina on amerikkalaisen jalkapallon Super Bowl -peli. Itse in ole fani, ei mieskään, niin että ei ole hajuakaan kuka pelaa ketäkin vastaan. Super Bowliin liittyy kuitenkin uusien, vuoden parhaiden TV-mainosten ilmestyminen. Vielä muutama vuosi sitten mies nauhoitti koko pelin, ja katsoi sitten vain mainostaukojen ajat! Nykyisin mainokset ilmestyvät YouTubeen jo ennen peliä, ja niitä voi sitten katsella jo ennakkoon.

Väliaikashow  on yleensä suuri spektaakkeli, ja esiintyjinä on ollut Britney Spearsistä Aerosmithiin. Tänä vuonna esiintyjinä ovat Coldplay, Bruno Mars ja Beyonce. Jokainen urheilutapahtuma alkaa aina Yhdysvaltain kansallislaululla, ja tänä vuonna Super Bowlissa sen laulaa Lady Gaga.

Myymälöissä Super Bowl tarkoittaa lähinnä suurten televisioiden alennusmyyntejä ja erilaisten Game Day -ruokien tarjontaa. Eli myynnissä on paljon kanansiipiä, pizzaa, perunalastuja ja muuta rasvaista roskaruokaa. Ravintolat lähettelevät myös sähköpostilla tarjouksia. Tulipa tuota mainoksia ihan lemmikkieläinkaupasta. Jos haluaisi ostaa koiralleen joukkueen puseron.. Ja kas, siinäpä kilpailevat joukkeet,  Carolina Panthers ja Denver Broncos.




Helmikuussa on ihan virallisia vapaapäiviäkin. Helmikuun kolmantena maanantaina vietetään Presidents' Day - Washington's Birthday -päivää, joka tunnetaan myös nimillä Presidents' Day, President's Day and Washington's and Lincoln's Birthday.   Eri osavaltiot juhlistavat sitä eri nimillä ja kunnioittavat aina Washintonia, osa myös Lincolnia, ja myös Jeffersonia. Ohiossa se on luullakseni koulujen vapaapäivä, ainakin esimerkiksi pankit ja posti ovat kiinni.

Tavalliselle pulliaiselle tämä näkyy lähinnä alennusmyynteinä. Joka juhlapäivä on jonkun sortin alennusmyynti,  nyt siis Presidents Day Sale. Talvella useimmiten kodinkoneet ja elektroniikka on alennuksessa.

Ja toinen päivä helmikuuta oli Groundhog Day. Metsämurmeli Punxsutawney Phil ennustaa kevään saapumisen Pennsylvaniassa. Jos murmelin astuessa ulos pesästään on pilvistä - eli se ei näe varjoaan, kevät tulee aikaisin. Jos on aurinkoista, ja murmeli näkee varjonsa ja palaa pesäänsä, talvi jatkuu ainakin 6 viikkoa. En ole oikein pysynyt perässä kuinka tarkkoja ennustukset ovat. En edes muista, mitä täksi kevääksi luvattiin. Oh well!

6 kommenttia:

  1. Tuo murmelijuttu on tosi erikoinen perinne! :-D Katsoin, että Päiväni murmelina orig.nimi onkin surprise, surprise!... The Groundhog Day. Tajuttoman hyvä ja opettavainen filmi. Olin puulla päähän lyöty, kun kerroit että se on oikea tapahtuma! Oikeasti se tuntui vitsiltä joka sopi elokuvan juoneen kunnianhimoisen toimittajan
    joutuessa mielestään yhdentekevälle työreissulle. Oikeasti mua nolottaa, kun en tiennyt! :-D Heh hee!
    T. Syyskoira

    Ps. Postailethan edelleen Seiskaan PAAALJON ;-). Linkistä on niin kätevä tulla tänne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaaa Syyskoira! Hassua, että kirjoitettiin sitten lähes yhtä aikaa Murmeli-leffasta. Kumpi stalkkaa kumpaa? ;)

      Poista
    2. Jatkan kyllä postailua Seiskassakin :)

      Poista
    3. Voi elämä Strippis, Hauskaa! Kumpikaan ei kai stalkkaa! Minä siitä jo yöllä lätisin seiskassa kun en saanut unta :-D mutta varmasti se filmi on monelle, mulle siis ainakin, ainut kokemus tai tieto koko murmeliperinteestä. Syyskoira

      Poista
  2. Myös täällä on havaittu vapaana kirmaavia mölyapinoita. Ne ovat aiheuttaneet harmia eräällä entisen "loistonsa" menettäneellä palstalla, jota itse kutsun nykyisin Seven Dead:ksi.

    Mutta ikävä tilanne oli viime kesä Georgiassa (ei USA:ssa), kun tulva pisti eläintarhan päreiksi. Ainakin 1 ihminen kuoli Tiikerin raadeltua hänet. Ja eläintarhan työntekijöitä kuoli, mutta heidän kohtalostaan ei ole oikein varmaa tietoa, mikä ei ole sinänsä ihme kun ottaa huomioon missä tämä kaikki tapahtui.

    http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tulva-rikkoi-elaintarhan-hakit-leijonia-ja-tiikereita-tbilisin-kaduilla/5184836

    Tuota murmeli-jutusta tuli mieleen, että pitäsi taas katsoa Bill Murrayn mainio Päiväni Murmelina (Groundhog Day).

    Super Bowl tuli katsottua aikoinaan aina livenä kavereiden kanssa joista monet ovat entisiä pelaajia. Nyttemmin tuota perinne on jäänyt, koska peli tulee hiukan hankalaan aikaan Suomen aikavyöhykkeellä.
    T.Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään on tulossa nätti päivä. Mennään varmaan miehen kanssa ajelulle. Luulen, että kadut tulevat olemana aika autioita pelin aikaan, saadaan ajella rauhassa! :)

      Poista