tiistai 9. helmikuuta 2016

Cityhaukka takapihalla.. taas.


Pihalla istui taas haukka viime viikon loppupuolella. Kummasti vieläkin innostuin näistä cityhaukoista, ja kuvia tulee otettua. Tämä on vähän jo vanhempi haukka, sitä lutusta en ole nähnyt toista kertaa.

Ja löysin haukkojen ruokailupaikan, ainakin muutama saalis oli syöty takapihan portin päällä istuen. Onneksi höyhenkasat olivat portin ulkopuolella. Talvella portin kautta ei kuljeta, niin että nuo jäännökset olivat jääneet huomaamatta. Aloin kuitenkin ihmetellä, kun Kimi suunnisti portin suuntaan heti, kun päästin sen pihalle.

Harmi, että haukat eivät pelota pois oravia. Katsastin juuri pihalle. Ei yhtään lintua, ja haukka lensi pois kun avasin oven. Oravia puissa istui taas neljä. Hyvin tiiviisti runkoa vasten. Eivät pirulaiset liikkuneet vaikka huutelin niile hävyttömyyksiä ovenroasta. Piti mennä hyppimään portaille ennenkuin lähtivät liikeeelle!

Ja olen aloittanut kunnon sodan kurreja vastaan. Kuvuista ja tuplakuvuista huolimatta siemenkakulla istuu aika yksi hemmetin orava. Seurasin sitä yhtenä päivänä, ja se pudottautu kuvun päältä kohti siemenkakkua. Pudotessaan se haroo kovasti pikku käpälöillään, ja yrittää tarrautua siemenkakun telineeseen. Näköjään aika usein se onnistuu. Sillä on maassa rikostoveri, joka sitten syö maahan pudonneet siemenkakun palaset.

Aina keittiöön menessäni vilkaisen oravatilanteen, ja karkoitan julmasti kaikki lintulaudoilla tai siemenkakulla istuvat kurret. Oravat vihaavat minua tulisesti, mutta just bring it on, biatches!

Puuh, oravat.. nyt siis haukkakuvia!

































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti