keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kakkumascaran testausta


Kakkumascarat ovat nykyään harvinaisia. Omista nuoruuden kokeiluista kuitenkin muistelen, että niillä sai mielestäni parempaa tulosta kuin kierremascaroilla.  Omat ripseni ovat aika lyhyet ja suorat, niin että tuuheita, kaarevia ripsiä en edes kuvittele saavani aikaan. Ja irtoripsiä en laita. Kokeiltu on, ja näytän lähinnä pelletä.  Joillain kierremascaroilla kuitenkin pitää sutia monia, monia kerroksia ennenkuin ripset ovat edes tummennetun näköisiä.

Verkosta löysin oli pari artikkelia, joissa kerrottiin, että kakkumascaroita on taas markkinoilla. Ensimmäinen verkosta tilaamani kokeilu, La Femme Pro Cake Mascara oli huono kokemus. Ripset paakkuintuivat, ja väri alkoi karista poskille melkein heti. Kunhan saan ostettua eyeliner sealeria, kokeilen uudelleen ja käytän sitä veden asemesta.

Tässä kokeilu numero kaksi: Tana Extreme Brown Stone Mascara Block. Paljon parempi! Väri pysyi ripsissä koko päivän, ja oli helppo puhdistaa illalla. Pikkuisen ripset sojottavat omituisiin suuntiin, mutta se ei ole mascaran vika. Ensi yritys ei juuri koskaan ole täydellinen.  Eiköhän tässä muutaman yrityksen jälkeen ripset ala näyttää hyviltä!

Ainoa haittapuoli meikäläiselle on se, että Tana on saksalainen merkki, ja maksaa täällä maltaita. Ostin omani ebaysta  halvemmalla kuin esimerkiksi Amazonista, mutta siellä oli vain tuo ruskea. Olisin halunnut mustan, mutta kyllä väri ihan tarpeeksi tummalta näyttää.






4 kommenttia:

  1. Onko tota kakkumascaraa muuten saatavissa vedenkestävänä? Itselläni tulee aina ulkona sen verran kyyneliä, että norm.mascarat valuu pitkin naamaa. :-)

    Toinen juttu joka jenkkiläisessä arjessa kiinnostaa on noissa koirapostauksissasi näkyvät kokolattiamatot, joista kyselin aiemminkin.

    Amer.kiinteistönvälitysohjelmissakin näki (nyt ei just tule) että tosi paljon siellä käytetään kokolattiamattoa. Tännehän ne tuli 1970-luvulla ja katosivat samalla vuosikymmenellä ja niitä näkee vain joidenkin toimistojen lattioilla.

    Koska siellä ei taida olla tapana, että vieraat tai talonväkikään (?) riisuu kenkiä eteisessä kuten Pohjoismaissa ja Japanissa, niin miten kummassa lattiat saa pysymään siisteinä jos ihmiset tulee kurakelillä jne sisälle asti kengät jalassa? Eihän myöskään tarvi kuin yhden cokiksen kaatua niin vaalea matto on pilalla? Miten selviät näistä? Ihmettelee Syyskoira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida olla vedenpitäviä, nämö kun ovat muutenkin harvinaisia. Itse tykkään ei-vedenpitävistä, kun ne saa helpommin poistettua.

      Kokolattiamatot ovat täällä se tavallinen juttu. Saatavila on kyllä laminaattia, puuta tms.. Mutta ainakaan tavallisiin taloihin niitä ei laiteta. Tavallisilla tarkoitan keskiluokkaa, ehkä isommissa hienoissa taloissa sitten on puulattiaa, parkettia tms. Mutta varmana makuuhuoneissa on kokolaiitiamatot.

      Meillä on kokolattiamatot kaikkialla paitsi keittiössä, ulko-oven edessä ja kylppäreissä/vessassa/pyykkihuoneessa. Siis tiloissa, joissa on vesiliitäntä.

      Onhan niissä siivoamista. Me ollaan miehen kanssa poikkeuksellisia, me ei pidetä sisällä kenkiä jalassa. Kun tulee vieraita, tai mennään kylään, kengät pysyvät jalassa.

      Kun olin täällä ensimmäisiä kertoja, yksi kavereista valitti, kun heidän matossaa oli kamalat tahrat, kun joku oli tullut sisään mutaisilla tai öljyisillä kengillä tms.. Kysyin, että miksi kaikki pitää aina kengät jalassa. Ja hän vastasi että no jos latialla sattuu olemaan lasinsiruja! Meinasin jo nauraa ääneen! Että aha, lasinsirut matolla kai sitten ovat ihan normaali asia. Eihän sitä koskana tiedä, mitä maton nukissa lymyilee... :)

      Koirein kanssa tulee mutaa. Yleensä anna mudan kuivua, ja sitten imuroin kuivat jäljet, on vähemmän sotkua.. Huokaus.. inhoan sadekelejä.. Kimi ai anna kuivata jalkojaan, vana aina yrittää livahtaa karkuun laatoitukselta matolle.. :)

      Ja muutem ainakin TV+ohjelmissa, ihmiset, joilla on puulattia eivät osaa käyttää mattoja! Suomessa tiedetäään että esim. huomnbekalujen ja pöytien alle laitetaan matto. Samon käytäviin. Täällä kai jos on puulattia, ei siihen mattoja laiteta.. En kylläkään tunne ketään, jolla olisi puulattia!

      Ja ainakin vuorahuoneistoissa on aina kokolattiamatot.

      Poista
  2. Ripsareist ja muista meikeistä: pyrin olemaan käyttämättä :)

    Kokolattiamatot (myöh. KLM): Kotona oli lapsena muistaakeni vanhempini makuuhuoneessa KLM. Se vaihdettiin kai aika pian parkettiin.
    Pölyallergikolle (kuten minä) KLM on ihan persiasta! Ihan sama paljonko imuroit. Ja en niitä muutenkaan ymmärrä. Enkä olisi kyllä tykännyt koirien pentuaikana moisista. Rullasin itse matotkin pois kunnes olivat sisäsiistejä. Ei siinä kauan mennyt.

    Ollessani Englannissa jossa KLM on myös kova sana, ihmettelin "mitä järkeä?" Nimittäin niissä taloissa (monet suurinpiirtein Viktoriaaniselta ajalta hehe) on niin paljon kosteutta, että ne maton on homeessa. Oikeasti. Sen haistaa. No, Englanti on yllättävän takapajula mitä tulee asumiseen jos vertaa Suomeen.

    Kengillä sisällä: meille ei tulla kengillä sisälle. Ei kukaan. Ei juhlissa tai arkena. Sisäkengät on eri juttu.
    Remonttimiehet kyllä yrittää. Monet, ei onneksi kaikki. Muttä sitten suojataan tai siivotaan. Yleensä ottavat monot pois tai suojaavat.

    Mun talo, mun säännöt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ollut mielessä, että jos joskus muutetaan, uuteen taloon ei tule kokolatiamattoja ainakaan joka paikkaan. Tässä nykyisessä talossa olisi suuri urakka, jos niitä yrittäisi poistaa ja vaihtaa.

      KIvahan olisi, jos kansa täällä osaisi ottaa kengät pois sisälle tullessa. Toisaalta täällä on vähemmän kurakelejä tai lunta. Tai ainakin ihmiset kävelevat yleensä aina asfaltilla, kun kaikki tiet ja ihan kävelypolutkin on päällystetty. Koirat ovat sitten eri asia.. :)

      Huonoilla keleillä huoltomiehet täällä laitavat onneksi sellaiset pussit kenkien päälle kun tulevat sisään.

      Poista