maanantai 18. tammikuuta 2016

Pörhöisiä Kardinaaleja


Näitä pelkkiä lintukuvia tulee vielä toistaiseksi, ehkäpä loppuviikosta saan jo kirjoitettua vähän juttuakin. 

Kardinaaleja pihalla on käynyt paljon sen jälkeen, kun on kylmennyt. Herrat ovat upean kirkkaanpunaisia rintapuolelta, naaraat ovat sitten vaatimattomamman värisiä. Niiden nokat ovat komeat, auringonkukan siemenet kuoritaan niillä vilauksessa. Kylmällä linnut olivat aika pullean näköisiä, töyhtokin tulee selvästi esiin.

























6 kommenttia:

  1. Moi taas, ajattelin laittaa sinulle pari lintu-aiheista linkkiä jos kiinnostaa.
    Kävin 2 vuotta sitten uskomattomassa lintupuistossa Balilla. Siellä on samassa matelijapuisto. Näin melko harvinaisen Komodon Varaanin. Kaamea otus ja supertappava. Mutta puiston erikoisin lintu on Balinvarpunen jota ei näe missään muualla kuin tuossa puistossa. Bali Starling englanniksi.
    http://www.bali-bird-park.com/

    Ja sitten vaan upeita lintuja, mukana Northern Cardinal sijalla 10
    http://www.oddee.com/item_98487.aspx
    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon linkeistä! Tuolla lintupuistossa olisin varmasti innoissani! Olen aina tykännyt linnuista ja niiden ruokkimisesta.

      Täällä on kyllä kiva, kun on niin useita minulle erikoisia lajeja, jotka nyt ovat pihalla ihan tuttuja vieraita. Haaveilen, että joku vuosi jos saisi bluebirdin vieraiululle. Mutta niillä on vähän erilainen elinympäristö kuin meidän alue, vaikka niitä Columbuksessakin on. En ole koskaan nähnyt. Ja yhden kerran pihalle eksyi oriole. Mutta vain kerran. Kaunis!

      Komodon varaani on kyllä karmea otus. Täällä Columbuksen eläintarhassa on yksi. Ei hirveän iso, mutta kuitenkin juoksisin karkuun, jos moisen näkisin vapaana!

      Ja kappas, meidän eläintarhassa on myös balinvarpusia! Muistelenkin, että aasian osastolla oli varsin kauniita eksoottisia lintuja!

      Kiva, että kardinaali pääsi listalle-. Muistan aikoinen Suomessa katselleeni lintukirjaa, jossa oli kardinaalin piirros. Ja silloin mietin, että tuommoinen olisi mahtava nähdä luonnossa :)

      Poista
    2. Balinvarpusia sielläkin? Piti olla yksi maailman harvinaisemmista ja uhanalaisimmista linnuista ja only in Bali. Pitihän tuo arvata, heh.

      Tuota vekkulia Komondo Dragonia (englanniksi sopivampi nimi) kyllä jokainen lähtee karkuun, mutta juoksemalla tulee aika hiki kun se tulee 12 mph (20 km/h) vauhdilla perässä.
      T.Strippis

      Poista
    3. Täällää eläintarhassa ja The Wilds -puistossa on ollut hyvin onnistuneita conservation-ohjelmia, joilla yritetään elvytettää ja suojela uhanalaisia lajeja. Siksi varmana noitakin tipusia oli. Ne ovat aina jotenkin ollet loukkaantuneita tms eivätkä pärjänneet luonnossa. Tai sellaisten jälkeläisiä. On se varmasti ihan eri asia sitten nahdä balinvarpusia Balilla! :)

      Verkosta etsin tietoa komodonvaraanista, ja kappas: Sharon Stonen aviomiestä puri yksi jalkaan aikoja sitten. Auh!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tykkään näistä kovasti, nättejä ja kivoja! :)

      Poista