keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Näkymiä Powellista ja valtatie I-270:n varrelta


Viime viikonloppuna otin muutaman kuvan ja videota ei-jouluisemmista maisemista. Ajoimme nätin Powell-nimisen pikkukaupungin vanhan keskustan läpi. Se on täynnä pieniä putiikkeja ja antiikkikauppoja. Yksi suosituimmista liikkeitä on 'Jeni's Splendid Ice Creams'. Columbuksessa on pari ihanaa jäätelönvalmistaja, Jeni's on yksi näistä. Makuja  on paljon, ja osa on varsin erikoisia: Whiskey & Pecans, Bourbon Salted Pecan, Wildberry Lavender ja Sweet Corn Spoon Bread. En ole kokeillut mitään kovin erikoista heiltä, mutta kaikki mitä olen maistanut, on ollut tosi namia!


Jäätelöä!

Ostosalue lähellä eläintarhaa

Powellissa sijaitsee myös Columbuksen eläintarha ja sen viererssä kesäisin auki oleva vesipuisto Zoombesi Bay. Videolla näkyy Zoombesin korkeita vesiliukumäkiä. En ole käynyt siellä koskaan, en ole vesipuistojen ystävä: liikaa väkeä, liikaa jonoja, ja ilman silmälaseja meinaa eksyä!

Powellista ajoimme eläintarhan läpi ensin pohjoiseen seuraillen Scioto-jokea. Sitten ylimimme joen ja palasimme kohti Dublinia. Päivä oli oikein kaunis ja aurinkoinen. Dublinissa on kiva ajaa. Tiet ovat kauniita, kuin bulevardeja, kaksi kaistaa kumpaankin suuntaan ja eri suuntien välissä on leveä viheralue.

Jatkoimme Dublinin läpi I-270 -kehätiellä, jonka kautta sitten kotiin. 270:llä on käynnissä useita isoja tienrakennusurakoita, kun vanhoja ramppeja laitetaan uuteen malliin ja 'pullonkauloja' yritetään helpottaa. Kehätien pohjoisosassa on usein pahoja ruhkia, koska kaksi peräkkäistä liittymää, valtatie 315:lle ja US Route 23:lle ovat molemmat tietöitten keskellä. 

Dublin, kauampana liittymä 270:lle

I-270 Sawmill Roadin lähellä

I-270, tietyöt ovat melkein takana tässä vaiheessa
Välillä kamera pomppii kamalasti, koska tiet eivät todellakaan ole hyvässä kunnossa ja töyssyjä on paljon.

Ihan videon lopussa poistumme Eastonin liittymässä, ja edessä on kiva pikku suma, kun kansa suuntaa lauantaina Eastoniin ostoksille.


4 kommenttia:

  1. Aurinko paistaa ja on niin keväisen näköistä
    kivoja taloja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeesti ruoho on vielä pysynyt vihreänä niin että ei ole talvisen näköistä. Tällä viikolla on ollut pakkasta, onnksi vieläkin aurinkoista. Mies aina sanoo, että Columbuksen päälle tulee koko talveksi pilvikerros ja on aina harmaata.

      Poista
  2. Alkaako siellä ilmat lämpenemään helmikuussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtenä vuonna helmikuussa oli helle, poltin olkapääni, kun menin kävelylle hihattomassa topissa..

      Yleensä helmikuu on vielä kylmä, maaliskuussa vasta alkaa olla keväistä. Vime vuonna keväistä oli vasta huhtikuussa!

      Tammi- ja helmikuu ovat ne kylmimmät ja talvisimmat kuukaudet yleensä, silloin voi myös tulla lunta.

      Poista