perjantai 8. tammikuuta 2016

Päivän lintu: Sinitöyhtönärhi (Blue jay)


Sinitöyhtönärhet ovat yksi takapihan suosikeistani. Niillä on oikein kaunis höyhenpeite, jossa on paljon sinisen eri sävyjä. Töyhtökin niillä on nimensä mukaisesti, mutta yleensä se on painettu lyttyyn eikä törrötä pystyssä.

Kooltaan se on vähän rastasta suurempi, noin 25 senttiä pitkä ja painoltaan 100 grammaa (taas piti luntata WikiPediasta). Se voi olla myös hyvin äänekäs, varsinkin sen varoitusrääkäisyt kaikuvat pihalla usein. Ja ne ovat todellakin rääkäisyjä, tämä lintunen ei laula.

Lintulaudalla maapähkinät ovat sen herkkua, ja se voi jokus olla aika ahmatti, nakkelee siemeniä naamaansa aika vauhdilla. Jutun lopussa on video yhdestä syömäpuuhissa.

Kuvia nyt tuli paljon, mutta nämä kaverit ovat kuvaamisen arvoisia!



NAM!




























Lopuksi video yhdestä lintulaudalla nauttimassa siemenlounaasta:



9 kommenttia:

  1. Ihana väritys tällä sinilinnulla. Ajattele, tämä sinun blogi toimii samalla päiväkirjana, ja voit vuosien päästä kertailla näitä tapahtumia ja sitä kautta muistot herää eloon. Ja samalla muistat, halusit tai et, seiskaliven räyhäkkäät tapahtumat:-D hehee...Miten muuten päädyit postailemaan blogiasi seiskaan? T. Syyskoira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Muistoja tulee, ja kiva, että saan dokumentoitua.

      Blogia olin ajatellut kirjoittaa jo monta vuotta. Nykyään maailma on kylläkin pienempi jo Internetin ansiosta. Mutta aikaaan itse teininä ja myöhemminkin olin jo valtavan kiinnostunut amerikkalaisesta elämästä, ja olisin silloin halunnut kuulla, millaista ihan tavallinen TV-sarjojen ulkopuolinen elämä on.

      Niinpä ajattelin, etta alan kirjoittaa pientä blogia, jospa se löytäisi ainakin muutaman lukijan. Mutta tiesin myös, että jos vain laitan se ihan jonnekin blogipaikkaan, kukapa sen löytäisi.

      Sitten tuli mieleen Seiska. Häpeillen myönnän, että luin sieltä Tuksun blogia. Ja sitä lukiessani yleensä hauskimmat asiat olivat lukijoitten kommenteissa, ei itse blogissa. Ja kun vähän tarkemmin katsoin, löysin tuon käyttäjien osaston. Mietin, että jos alan postata sinne, ainakin muutama immeinen lukee!

      Ja sain ihan kivan vastaanoton! Kuitenkin kuvia en silloin osannut postata kuin sen otsikkokuvan, ja pikapuoliin sen jälkeen laitoin blogin myös tänne blogspottiin. Täällä nyt voin postata niin paljon kuvia ja videoita kuin sielu sietää! Ja koska lukijoita on myös Seiskassa, postaan nyt sekä ensin tänne, että vähemmän kuvallisen/videollisen version Seiskaan. Ihan mukaan sinne tappelusoppaan, rauhoittamaan, tai jotain!! :)

      Seiskasta kuitenkin sain ensimmäiset lukijat, niin että yritän pysyä lojaalina! :)

      Kiitos lukemisista Syyskoira! :)

      Poista
  2. Kiitos kun avasit tätä mullekin! Tottakai on älyttömän kivaa lukea postauksiasi kun elämänmeno on erilaista ja vähän isompaa kuin täällä. Ihmettelen tota rikasta linnustoakin asutuksen keskellä. Sitten on pakko kysyä, mistä sait tietää Tuksusta? Seurailit Suomen mediaa siis muutenkin ilmeisesti ja sitä Kanerva-gatea? Oletko lukenut Hymyn keskustelupalstaa? Siellä on tullut kans ihan eeppisiä ilmaisuja ja juttuja Tuksun ympärillä. Joillakin vaan leikkaa! T.syyskoira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täällä asuessa aina pitänyt itseäni ajan tasalla Suomen tapahtiúmista, lähinnä Ilat-lehden ja Iltasanomien verkkosivujen kautta. Juuri tuo Kanerva+homma toi esille Tuksun. Muistan, että piti etsiä vähän lisätietoja, että mikä ihmeen Tukiainen!

      Ihmettelin jo silloin, että miksi ihmeessä Tuksu nyt on joku ihme.. Sitten tuli Lööppijulkkis-laulu, ja jotenkin sitten piti alkaa seurata tuota sirkusta. Hymystä taisin ensin lukea Tuksun postauksia, ja sitten Tuksun blogi siirtyi Seiskaan, ja loppu onkin sitten jo tuttua! :)

      Poista
  3. Minä luin ensimmäisen kerran kirjoituksiasi viime vuoden huhtikuussa seiskan käyttäjälivessä ja tykkäsin heti jutuistasi ja luen melkein joka päivä ja välillä kommentoin juttuja.

    Nainen täältä suomen Lapista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, että jaksat olla kiinnostunut! On ollut mukava blogata, varsinkin nyt, kun saa vielä vastailla kommentteihin ja kysymyksiin :)

      Poista
  4. Kyselit aiemmassa postauksessasi tekstityksen liittämisestä videoon. Oletko jo kokeillut moviemakerilla? Siis siirtää videosi sinne ja tekstittää samalla? Myös selostuksen voi lisätä jälkikäteen. T.Syyskoira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun mainitsit, pitää muistaa kysyä tietomakoneapua mieheltä juuri tuon kanssa! Olin aikonut kokeilla Movie Makeria vähän aikaa sitten, mutta kun aloin asentaa sitä Windows Essentialisien kautta, sain ilmoituksen, että se on jo asennettu. Kuitenkaan en läydä sitä, en yksinään, en edes koko Windows esentialsia koneelta!

      Tosin en ole kovin tuttu Windows 8:n kanssa, ehkäpä se pileksii jossain. Mies tietää kyllä suurinpiirtein kaiken tietokoneista, en vain ikinä muista kysyä, kun hän on kotona.

      Pitänee laittaa muistilappu! :)

      Poista
  5. Kyselit aiemmassa postauksessasi tekstityksen liittämisestä videoon. Oletko jo kokeillut moviemakerilla? Siis siirtää videosi sinne ja tekstittää samalla? Myös selostuksen voi lisätä jälkikäteen. T.Syyskoira

    VastaaPoista