torstai 21. tammikuuta 2016

Kardinaaleja puissa ja pihalla - kuvia


Alkuviikolla on ollut hyytävän kylmää täkälaisiksi oloiksi, ja olen kantanut pihalle linnunruokaa selkä väärässä. Palksksi olen sitten haukan lisäksi saanut paikalle myös suuren määrän kardinaaleja. Varsinkin kirkkaanpunaiset herrat ovat kivan näköisiä talvisissa puissa.

Perjantaini ainakin itärannikko pelkää roimaa lumimyrskyä. Sen pitäisi jättää meidät täällä keski-Ohiossa suurimmalta osalta rauhaan. Mutta lunta tulee varmaankin. Jo alkuviikolla kouluja oli paljon kiinni kylmyyden, ja aamuun sattuneen lumisateen vuoksi. Kouluilla on tietty määrä päiviä (noin 5) , jotka ne voivat olla suljettuina lumitilanteen vuoksi. Lumisina talvina pelotellaan, että jos nämä Calamity days -päivät käytetään ja sulkemisia tarvitana sen jälkeen, koulun pitää jatkua kesällä.

Pari vuotta sitten tilanne muuttui sen verran, että nyt Columbuksen  koulupiirit laskevat opetustunteja, eivät päiviä. Siispä päiviä voidaan väliaikaisesti pidentää ja saada menetetyt tunnit takaisin, eikä kesälomaa tarvitse lyhentää.

Muttä tässä nyt siis kuvia pihan väriläiköistä, kardinaleista:


























Lopuksi pikku video:



2 kommenttia:

  1. Kivan värisiä lintuja. Mitä puita ovat nämä teidän takapihalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylimmissä kuvissa keskellä on Black Locust. Sinä on piikkejä, mutta ihanan tuoksuvat kukat keväällä! Niitä on pihalla useampiakin. Ihan sivussa taitaa olla Bradford pear - koristepäärynäpuu. Ei siis kasvata oikeita päärynöitä, ihan pieniä marjoja tekee.

      Viimeisissä kuvissa sitten on Redbud. Se kukkii kauniisti keväällä, fuksian väriset pienet kukat. Toisella laidalla (ei näy kuvissa) on sitten ihan tavallinen syreeni. Muta kaikki takapihan puut kukkivat kauniisti keväällä :)

      Poista