sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Kottaraisten määrä takapihalla senkun kasvaa



Olin jo melkein unohtanut, miksi en tykkää kottaraisista. Ne ovat ahmatteja, joita tulee paikalle kamaln iso parvi. Ja sitten syödään kaikki ja melkein tapellaan päälle. Ilmojen kylmetessö ne ovat saapuneet paikalle, ja pihalla on välillä käynyt melkoinen rähinä!





Maapähkinät ovat niiden herkkua. Videolla nokitaan jo  tyhjentyneen maapähkinäastia pohjaa-



5 kommenttia:

  1. Linnuilla on oma sosiaalinen mediansa, nehän tweettaavat eli sirkuttavat ihan luonnostaan :)
    Sinun pihasi on varmasti tunnettu ruokailuparatiisi paikallisten sirkuttajien keskuudessa.
    T. Strippis aka Densolokki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niin on varmaan. Ja joillain pahuksilla on myös pitkä muisti! Viime talvena, kun ruokin lintuja etupihalla, valtavat sorsaparvet alkoivat aina iltalennoillaan laskeutua syömään juuri meidän etupihalle.

      Niitä ajelin pois aina kun näin. Sitten keväällä kun siirsin automaatit takapihalle, yksi pariskunta bongasi takapihan, ja ruokaili siellä keväällä ennen kuin lähti pesimään. Ja eikös nyt ole jo näkynyt sorsia, jotka lentelevät talon ympäri, ja ovat ehtineet naapurin pihalle asti kuikuilemaan.

      Yritän pitää silmällä, ja ajaa pois omalta pihaltani. Syövät kuin pölynimurit, ja sorsankakata eivät ole niitä pienimpiä! Pirulaiset!

      Poista
    2. Äänenvaimentimella varustettu pienoiskivääri tai .22 miehelle kouraan ja sorsapaistia pöytään :) Vaimennin on hyvä olla jos ei halua välttämättä keskustella poliisin kanssa :)
      T.Strippis

      Poista
    3. Sorsia oli takapihalla tänään syömässä neljä! Päästin Kimin irti, mutta Kimi ei ole Susin tapainen vahtikoira, joka jahtaisi kaikkea pihalla liikkuvaa.

      Susilla oli myös pahoja tapoja: se esimerkiksi haukkui lintuja puun alla niin kauan, kunnes pihalla ei ollut yhtään lintua. Vähän harmittavaa kesällä aikaisin sunnuntaiaamuna: kaikki muut nukkuvat, ja meidän pikku 'lungs' herättää koko naapuruston ennen aamukuutta!

      Sorsapaisti kyllä maistuisi! Isäni oli metsästäjä, kävi sorsametsällä, ja kun tuli saalista, oli peijaiset.. Sorsaa, riekkoa, jänistä.. Ainoa harmi oli, että piti varoa ettei riko hammasta hauliin!

      Isompaa riistaa ei sentään, eli koskaan en ole maistanut hirvenlihaa. Täällä aikanaan Cincinnatissa appiukon synttäreillä pari kertaa mentiin ravintolaan, joka tarjosi riistaa juuri syksyllä. Muu seurue oli tyyliä 'ooooo, elk, do we dare to try!' Siellä söin elk-hirveä.. mikä se nyt olisi suomeksi, taitaa olla eri asia kuin moose.. Ja kerran söin strutsia. Se oli pahuksen hyvää! Söisin useamminkin! Biisonin liha on myös namia, nyt kun kannat ovat kunnossa ja niitä aletaan jo syödä oikein urakalla!

      Poista
    4. Aha, elk on kanadanhirvi! Oli hyvää. Muu 'eksoottinen' riista siellä ruokalistalla taisi olla aika mietoa.. Eksoottista olisi ollut minusta vaikka karhu, käärme tms.. Tai edes villisika! Mutta tuo elk taisi olla eksootisin, ja osa vieraista taisi pelätä maistaa sitäkin..

      Poista