lauantai 30. tammikuuta 2016

Päivän lintu: Taiturimatkija (Northern Mockingbird)


Vähän harvinaisempi vieras lintulaudalla. Näitä näkyy lähistöllä paljon, mutta lintulaudoilla se on ollut hyvin harvinainen. Näin sen nyt pihalla syömässä ensi kertaa tänä vuonna.  Ne ovat aika lailla kaikkiruokaisia, syövät siemeniä, marjoja, matoja ja jopa pieniä liskoja! Talvisin ruokavalio kuustuu lähinnä marjoista ja siemenistä. Talikakku näytti maistuvan.

Nimensä mukaisesti matkijalintu matkii muiden lintujen laulua, ja mukaan tulee muitakin ympäristön ääniä. Yleensä ne istuvat ihan puiden latvoissa ja laulaa lurittelevat. Ja välillä kuuluu hassuja rääkäisyjä, jotka taitavat olla yrityksiä matkia joko auton varashälyttimiä, palovaroittimia tai tappelevia kissoja!

Lintu on aika lailla kokonana harmaansävyinen, ja pyrstö on pitkä. Se on noin kardinaalin kokoluokkaa, eli suurempi kuin  esimerkiksi varpuset.







2 kommenttia:

  1. Mitä toi tarkottaa että tulee samaan kookle plus rinkiin????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öööööö.. Vissiin tarkoitat Googlen piirejä tms. (minun asetukset on taas englanniksi, niin en ole aina varma, mikä on kyseessä :) ) . Kun esim. lähetät sähköpostia jollekulle, voi sitten lisätä tämän henkilön/osoitteen erilaisiin piireihin.

      Siellä taitaa olla vaihtoehtoina friends, family, acquaitances, folowing, eli perhe, ystävät, tutut, seuraajat.. Kun tavisohiossa pstitteli Teuvon kanssa, laitoin Teuvon ystäväksi :)

      Eli kookle taitaa vaan kysyä Teuvolta, haluatko lisätä jonkun johonkin näistä piireistä - kai siltä varalta, että unohdat onko joku perheenjäsen, ystävä tms!

      En ole kovin paljon pelleillyt Google plussan kanssa. Kännykässä se on. Muistelen, että jos olet ystäväpiirissä, voit jakaa olinpaikaksi kartalla, niin että kaikki saa stalkattua missä liikut! :) Miestäni stalkkaan, hänen luvallaan! :)

      Poista