maanantai 11. tammikuuta 2016

Maassa pysyvä ensilumi Columbuksessa


Suomessa taitaa olla sekä tosi kylmää että lumista tällä hetkellä. Meidän pateettiseen talveen saatiin nyt ensilumi. Tästä nyt saa vähän kuvaa siitä, millainen talvi Ohiossa on. Eli lämmintä  ja sateista voi olla yhtenä päivänä, seuraavana on sitten lunta ja pakkasta, ja viikon päästä taas 10 lämpöastetta. 

Eilen sunnuntaina kuitenkin oli ihan 'kunnon' lumisade. Ja sen jälkeen lämpötila laski aika reilusti. Näytää siltä, että lumi pysyy maassa ainakin keskiviikkoon asti. Nyt maanantaiaamuna on 12 astetta pakkasta, ja hyytävän kylmä tuuli. Eilen illalla paikallisuutisten mukaan Columbuksessa oli osa talouksia ilman sähköä, kun tuuli oli kaatanut puita.

Täällä siis lumen tulo, varsinkin lumen tulo ja kovat tuulet saavat aina aikaan pienen paniikin. Sähköjä menee poikki, vaikka kuinka sähköyhtiöt yrittävät kesäisin karsia puita sähkölinjojen läheltä. Koulujen alkamisaikaa saatetaan siirtää tunnilla tai parilla, etteivät lapsoset jäädy koulubussia odotetellessa. Suurempien lumentulojen jälkeen koulut eivät edes ole auki päivään tai pariin.

Paikallislehtien verkkosivuilla onkin aina listat lumen vuoksi kiinni olevista kouluista, viraistoista ja liikkeistä.  Tällä kertaa lunta ei tullut kuin pari senttiä, niin että itse Columbuksen ja Franklinin piirikunnan alueella ei ole sulkemisia tai edes koulujen alkamisajan siirtoja. Lähipiirikunnissa on kuitenkin tainnut tulla enemmänkin lunta, monissa paikoissa koulut alkavat kaksi tuntia tavallista myöhempään.

Suolarekat ovat olleet liikkeellä eilisaamusta alkaen. Nykyään ainakin suuremmat ja vilkkaimmat liikenneväylät suolataan jo ennenn lumisateen alkua. Onneksi myös teille levitetään nykyään suola-vesiseosta eikä karkeaa suolaa. 

Tämä nyt on kuitenkin siis vain ensilumi meille. Kirjoittelen ja kuvaan kyllä lisää, kun lunta tulee enemmän. Ja kyllä sitä enemmän tulee jossain vaiheessa.

Kuvia takapihalta, ensin lumisateen juuri alettua, ja sitten myöhään iltapäivällä.









Lopuksi taas lyhyt video: lumisade oli juuri alkanut.


8 kommenttia:

  1. Hauveli taitaa tykätä lumisateesta. Onko tämä video kuvattu sinun kotipihalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kimi tykkää lumesta, kunhan ei tarvitse oleskella ulkona kovin pitkään. Tämä neiti kylmettää jalkansa hyvin pian ja alkaa nilkuttaa kolmella jalalla kun on enemmän lunta! ja joo, on takapihani :)

      Poista
    2. Näyttää tuo takapiha isolta tuossa videolla. Mukava kesällä grillata

      Poista
    3. Ihan sopivan kokoinen. On kivasti tilaa, ja joskus jos alkaa tehdä mieli isompaa pihaa, tarvitsee vain leikata nurmikko, ja olen iloinen, ettei ole suurempi! :)

      Kesäisin me grillataankin paljon, joskus jopa pari kertaa viikossa. Talvisinkin, jos on ilmat ovat hyvät eikä ole liian kylmä :)

      Poista
  2. Kovasti odotan tietoa mitä Susille kuuluu? Kimistä ja Susista on tullut Seiskaliven lemmikkejä. Miten Kimi reagoi siihen kun Susi on ollut kipeä? Minun hoitokissani molemmat huolestuu heti jos vaikka toiselle pitää laittaa lääkettä ja täytyy ottaa vähän vastahankainen kissa syliin. Nyt kun piti laittaa voidetta korvan taakse ihottumaan tulee toinen kissa viereen ja tuijottaa huolissaan ja naukuu. Sama juttu oli nyt kun oli pakko pestä puoli kissaa ripulisotkun takia. Toinen tulee huolissaan viereen ja silmät kysyy että mitä nyt tapahtuu ja naukuminen on huolta täynnä. T.syyskoira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti ei jaksa hyvin.. nyt aamulla ei meinannut päästä kahta rappusta ylös, että päästäisiin sisään. Juo vettä, mutta ei syo, tai yrittää pienen määrän nestemäistä, mutta oksentaa.. Tänään mennään eläinlääkärille taas. Pelottaa.. Yritän ajatella muuta ja kirjoittaa blogia etteti koko ajan ajatukset pyöri koiran ympärillä enkä itkisi. Toivoin, että Susi eläisi vielä kuukauden ainakin, ja täyttäisi 13, mutta nyt alkaa usko siihen hiiipua valitettavasti.

      Poista
    2. Kimi on vähän ihmeissään, mutta lähinnä mököttää, kun kiinnitän kaiken huomion Susiin.

      Poista
  3. Kovasti odotan tietoa mitä Susille kuuluu? Kimistä ja Susista on tullut Seiskaliven lemmikkejä. Miten Kimi reagoi siihen kun Susi on ollut kipeä? Minun hoitokissani molemmat huolestuu heti jos vaikka toiselle pitää laittaa lääkettä ja täytyy ottaa vähän vastahankainen kissa syliin. Nyt kun piti laittaa voidetta korvan taakse ihottumaan tulee toinen kissa viereen ja tuijottaa huolissaan ja naukuu. Sama juttu oli nyt kun oli pakko pestä puoli kissaa ripulisotkun takia. Toinen tulee huolissaan viereen ja silmät kysyy että mitä nyt tapahtuu ja naukuminen on huolta täynnä. T.syyskoira

    VastaaPoista