sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kaupoissa näkyvää: Valentinen päivä (Meijer)


Valentinen päivän suklaat ja kortit alkavat ilmestyä kauppoihin jo heti kun Uudenvuoden tavarat saadaan alta pois. Ainakin silloin, kun itse asuin Suomessa, päivä oli Ystävänpäivä, eikä niinkään rakastavaisten juhla, kuten täällä. Ehkäpä nykyään Suomessakin aletaan jo satsata rahaa ja kaupallistaa päivää enemmänkin, kuuluuhan tuo Halloween ja Black Friday-hömpöyskin olevan jo suosittua!

Täällä kuitenkin päivä on omistettu rakkaudelle. Rakaa suklaaseen, kortteihin ja muuhun kulutetaan vuosittain suuria määriä. WikiPedian mukaan keskimääräinen rahamäärä, jonka yksittäinen henkilö kuluttaa Valentinen päivän ostoihin on 130 dollaria. Vuonna 2010 määrä oli 108 dollaria. Valentinen päivän kortteja postitetaan noin 190 miljoonaa.

Aiheesta laitan varmaan useammankin postauksen ennen varsinaista Valentinen päivää, joka on aina aina helmikuun 14. päivä. Tässä jutussa on kuvia Meijerin supermarketin valikoimista, eli sis aika edullista tavaraa. Joka putiikki melko varmaan  kuitenkin myy jotain aiheeseen liittyvää. Tarjolla on suklaarasioita, suklaakarkkeja, kortteja, kukkapuskia, pehmoleluja... Useilla ravintoloilla on oma Valentinen päivän romanttinen ateria.

Lisää siis lähempänä varsinaista päivämäärää, tässäpä kuitenkin kuvia Meijen-myymälän tämänhetkisestä tarjonnasta. Korttiosastolla unohdin käydä, mutta siitä otan tulevaisuudessa kuvia. Leikkokkukkia kauppoihin ei ole vielä tuotu, eli niistäkin kuvia vasta helmikuussa!

Suklaat olivat tarjouksessa, taitaa olla parasta ostaa suklaarasia aikaisin! Sydämen muotoisten suklaarasioiden lisäksi myynnissä on pussikarkkia. Se on kuitenkin Valentinen päiväksi  yleensä joko (vaalean)punaisessa pussissa, ja/tai  karkit ovat sydämen muotoisia.



M&M -suklaarakeet (ylimpänä) vaihtavat vätiä: valkoista, punaista, vaaleanpunaista

Sydämenmuotoisia suklaita







Suosittuja Hershey's Kisses -karkkeja








Valentine's Card Kits, eli karkkeja ja kortteja





Tarroja

Perinteisiä sydämenmuotoisia suklaarasioita








Tee itse omat koristeesi -tuotteita





Tässä vähän hillitympää tarjontaa: kynttilöitä ja superpehmeitä vilttejä


Pehmoleluja

Koristeita


Valentinen korttipakkauksia tenaville: näitä voi jakaa vaikka luokkatovereille



3 kommenttia:

  1. Oho onpa karkkivalikoimaa. Kirjoitan tännekin (laitoin postauksesi alle myös Seiskaan) huolesta Susin takia. Että onko hänellä tapana kuljettaa suussaan tavaroita? Jos on niellyt jotain isoa joka tukkinut suolen tai on mahalaukussa? Kun noilla koirilla on tapana kuljettaa keppiä tai jotain muuta suussaan ja joskus sopivan kokoinen esine menee vahingossa kurkusta alas, kuten tuttaville ja naapureilleni kävi kerran ja koira syönyt kiven jota kanniskeli. Röntgenkuvassa näkyi iso tukos suolistossa. Ihmettelen vaan miten ihmeessä koira oli voinut niellä niin valtavan kokoisen kiven. Asun sellaisen lenkkipolun varressa ja koiranulkoiluttajia menee ohi ja kaikki rodut on edustettuna ja kissojen kanssa katotaan kuin parasta näytelmää. Ja juuri näkee tätä että koirilla on suussaan usein keppejä jne. Kesällä istuttiin Aurajokirannassa ja eräs herttainen labradorinnoutaja toi minulle suussaan lonkerotölkin, tyhjän kylläkin. :) Hoidossamme ollut samojedi otti vastaantulevilta lapsilta lapasia käsistä, ja halusi kantaa niitä, tykkäsi kauheasti lapsista sekä lapasista. :D Heillä on tämä vietti tehdä jotain hyödyllistä työtä, mikä tavaroiden kanniskelu ilmeisesti heidän mielestään on. :)

    t. syyskoira

    ps. sori jostain syytä yksi postaukseni on tullut kahteen kertaan sinulle aiemmassa päivityksessäsi. Ei ole tarkoitus enkä tajua miksi sen tunnin parin päästä lähtenyt uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huolenpidosta :) Onneksi en usko, että suolistossa on tukos, tai ei ainakaan mitään outoja esineitä. Susi ei syö mitään outoa, Kimi on se, jota piti kovasti vahtia kun se oli nuorempi!

      Tiistaina eläinlekuri tutki, ja sanoi, ettei mahassa tunnu mitään outoa, myös verikokeet olivat normaalit. Kuitenkin ihmeesti vaikka Susi ei ole syönyt, se on joka aamu tehnyt ISON aamukakan. Eli luulen, tää kun se hammasleikkauksen jälkeen ei syönyt koiranmuonaa, taisin antaa likaaa pelkkää proteiinia, eli keitettyä kanaa ja kalkkunaa, ja liian vähän kuitua - neiti sylki paljon riisiä tms ulos.

      Eli koiralla taisi/taitaa olla suolisto täynnä. Mutta siis joka aamu on tehty isot kakat, koira juo paljon vaikka ei syö, ja kakka onneksi on normaalin tuntoista (poimin sen kakkipussiin maasta, siinä se tuntuu), eikä kivikovaa.

      Eli toivon, että suolisto alkaa tyhjentyä, ja koira on ollut paremman näköinen jo pari päivää. Tänä aamuna juuri nyt se söi pikkuisen sille tekemäänin pehmeää mössöä. Ei paljon, mutta söi itse. Vähän vastahakoisesti, mutta söi. Keskellä viikkoa ei suostunut edes maistamaan. Ja jälkiruuaksi maistui ihan kivasti pieni määrä laktoositonta vaniljajäätelöä!

      Katsotaan tässä josko vointi paranee. Lekuri soittaa huomenna, ja katsotaan missä mennään. Olen syöttänyt nutritional paste -pasteijaa, jossa on koko päivän kalorit pienessä määrässä, ettei koira ihan romahda.

      Jospa tänään mömmö ja vauvanruoka alkaisivat maistua paremmin!

      Poista
    2. No voi hyvä ettei ole muuta vikaa kuin että koira ei syö kun on tavaraa jo valmiiksi suolistossa. Vanhimmiten ruuansulatus varmaan laiskistuu eläimilläkin, saati että jos on mennyt enimmäkseen proteiinia. Taitaa olla oikea herkkusuu, jäätelökin maistuu. :) Piti vielä lisätä tuohon samojedi-asiaan, että tämä ihana hoitokoiramme myös nieli sukkia ja lapasia, jos häntä pänni joku asia, esim. ei saanut asiaankuuluvaa huomiota. Sukat ja lapaset piti aina tarkkaan kerätä saatavilta. Nyt hänkin on jo paremmilla kirmailumailla.

      Toivotaan että Susi toipuu ja on kuten ennenkin!
      t. syyskoira

      Poista