tiistai 19. tammikuuta 2016

Kyyhkyhaukka (Cooper's Hawk) takapihalla

Haukkakuvia viime viikon alusta. Ihmettelin, että on kylmä,  linnunruokaa on tarjolla, miksi piha on tyhjä? Ja sitten huomasin, kuinka tämä haukka oli parkkeerannut itsensä pihan nurkaan.

Siinä se istui pöheikössä, ja pää pyöri vimmatusti, kun se tiiraili olisiko saalista tarjolla. Se istui paikoillaan aika pitkään, höyhenet lepattivat tuulessa. Sitten se hyppeli vähän alemmaksi istumaan, ja sain vatsapuolenkin kuvattua. Lopuksi se pomppasi maahan näkymättömiin, ja aika pian sen jälkeen lensi tiehensä.

Komea kaveri! Lopussa video, jossa näkyy miten se tarkkailee pihaa ja pää pyörii.































Lopuksi video, jossa haukka istuu ja tarkkailee pihaa:


5 kommenttia:

  1. Kovin on kaunis ja ylväs kaveri. Onko se saanut kiinni sinun "vakiovieraitasi"? Olisi ikävää tuo alkaisi evästää jotain pikkulintua sinun pihallasi. Toki jossain tuonkin täytyy ruokailla. Luonnonlaki.
    T.Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina silloin tälöin se näkyy lentävän pois pihasta saalis kynsissään. Taitaa tykätä vaikertajakyyhkyistä, ne ovat suhteellisen isoja, ja hitaita. Ne olivat juuri myös niitä, joita tömähteli lasiovea vasten. Nyt tömähtelyn määrä on tippunut melkein nollaan, kun laitoin heijastavat tarrat.

      Kyyhkyjä pihalla käy paljon, eiköhän niistä aina haukallekin asti riitä. Joitain vuosia sitten haukalla oli tapana istua meidän aidantolpalla ja syödä saalinsa. Pihalta löytyi aina silloin tällöin pyrstösulkiä, verisiä tuppoja ja poissyljettyjä linnunjalkoja. Värit olivat yleensä aina juuri noitten kyyhkysten.

      Nyt haukat onneksi yleensä lentävät jonnekin kauemmaksi syömään, koirien vuoksi piti aina pitää kiirettä että ehti siivota pihan haukan jäljiltä.

      Kertaakaan en ole nähnyt sitä hyökkäämässä. Komea on :)

      Poista
    2. Hei, käytin haukkakuvaasi seiskaliven kuvakollaasissa ilman etukäteislupaasi! Poistan sen jos vain vaadit ja saat käyttää sitä itse. Oli vain niin kiva kuva!
      T.syyskoira

      Poista
    3. Vastasin Seiskassa, ja näitkin jo siellä vastaukseni, eli mahtava kuva, en missään nimessä vaadi poistoa! :) Kivasti piristi tänä lumisena aamuna! Ja olen jo tallentanut kuvasi myös :)

      Poista
  2. Hei kiva kun otit asian positiivisesti. Ja vielä tykkäsit! :-)

    T.syyskoira

    VastaaPoista