tiistai 5. tammikuuta 2016

Fantasy of Lights - valoshow



Tässäpä nyt tämän joulukauden viimeinen jouluvalopostaus.  Koska loppiaista ei täällä tunneta, jouluvalojen  ja koristeiden poisto alkaa tapahtua jo heti joulupäivän jälkeen.Fantasy of Lights oli auki vielä sunnuntaina 3. päivä. Ensin näytti, että matkalla sinne alkaa sataa tihkua. Mietimme, että jos sade ei lakkaa, jätämme menemättä. Onneksi sitten perille saavuttuamme oli sateetonta.


Fantasy of Lights on vähän tavallista erikoisempi valoshow. Nykyään Alum Creek -järven leirintäalueen alueelle pystytetty  show on pituudeltaan jo reilu kolme mailia, eli melkein 5 kilometriä pitkä. Ajoreitin varrella on satoja valohahmoja, joista osa näyttää liikkuvan. 

Show on pyörinyt jo 16 vuotta, ja kasvaa joka vuosi. Kun muutin Columbukseen, se sijaitsi paljon pienemmässä puistossa Scioto-joen varrella. Leirintäalue on jo kolmas paikka, jonne se on siirtynyt. Ihan hyvä paikka nyt, sillä leirintäalue on suljettu talvisin, ja siellä on paljon maastoa ja pikkuteitä, joiden varrelle hahmot voi laittaa. Lipunmyyjät ovat leirintäalueen portilla. Hintakin on kivasti noussut joka vuosi.

Videolla vähän taas harmittavasti kamera ei aina tarkentunut, enkä muistanut tarkistaa sitä kovin usein.  Itse katselin valohahmoja, ja osoittelin kameraa sopiviin kohteisiin. Videon pituudeksi tuli yli 20 minuuttia, mutta siinä on suurinpiirtein koko reitti. 

Autot ajavat peräkanaa hiljaista vauhtia läpi reitin. Kohteliaimmat sammuttavat ajovalonsa eivätkä sokaise muita. Mutta aina on muutama, joka pitää valot päällä koko ajan.  Onneksi nyt joulun jälkeen oli hiljaisempaa, vaikka eteen aluksi sattui auto, jonka piti pysähtyä joka ikisen hahmon eteen töllistelemään.

Tässäpä nyt jenkkityylinen valopuisto: hahmoja on joulupukista ja golffaavista poroista alkaen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti