perjantai 22. tammikuuta 2016

Lumisadetta odotellessa: lintuja puissa ja pensaissa


Talvinen sää täällä jatkuu. Täksi viikonlopuksi itärannikolle on luvassa paljon lunta, mahdollisesti jopa puoli metriä. Suurin osa Ohiosta luultavasti välttää enimmät lumet, kaakkoisnurkkaa lukuunottamatta. Yllä olevasta tutkakuvasta näkyy, että lumi on matkalla kohti Washinton D.C:tä ja itärannikkoa. Uutisten mukaan yli neljä tuhatta lentoa on jo peruutettu eilen ja tänään ennen myrskyä.

Täällä lumisade sulkee helposti kaiken, koska lumeen ei olla totuttu. Ihan pienikin määrä aiheuttaa paljon onnettomuuksia, koska talvirenkaita autoissa ei ole, ja ihmiset eivät ymmärrä kuinka liukasta voi olla. Ja jostain syystä aina on ihmisiä, jotka lähtevät ostamaan tarpeita, kuten ruokaa, katusuolaa ja  lumilapiota vasta, kun lumimyrsky on jo alkanut!

Itse kävin kaupassa jo keskiviikkona, ja talosta ei tarvitse lähteä ennen ensi viikon alkua, jos lunta tulee täälläkin enemmän. Ja onneksi mies voi tehdä töitä kotoa käsin, jos tarvitsee.

Tässä nyt lintukuvia viikonlopun aluksi, kummempaa materiaalia ei juuri nyt ole. Kävimme eilen lounaalla parhaan ystäväni kanssa, mutta unohdin ottaa kuvia!

Aluksi sinitöyhtönärhiä:











Goldfinch eli amerikantikli talviväreissä:





Ja alati kasvava varpusparvi lehdettömässä syreenissä:



4 kommenttia:

  1. Onko siellä Ohiossa tullut paljon lunta? Katsoin just maikkarin uutisia ja joissakin paikoissa tullut paljon lunta ja kauppoja kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotin meille ainakin muutamaa senttiä lunta, eikä tullut yhtään! Vähän etelämpänä Ohiossa tuli kuulemma ihan reippaasti, mutta meillä ei. Pakkasta on vieläkin muutama aste, mutta kaikki vähä lumi pihalta on sulanut, ja on ihan paljasta. Seuraava lumisade on ennusteen mukaan tiistaina, saa nähdä!

      Vielä ei ole tänä vuonna tarvinnut alkaa lumitöihin :)

      Poista
  2. Ei Kemissäkään paljon lunta ole mutta lumilinnan avajaiset oli tänään.


    http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/lumilinna-tayttyi-avajaisvieraista-kemissa/718247/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi pitänyt minun aikanaan käydä katsastamassa tuo lumilinna, nyt harmittaa!

      Poista