tiistai 26. tammikuuta 2016

Ohion talvea


Kuvat on otettu sunnuntaina, jolloin pakkasta oli kestänyt reilun viikon. Lumi oli pysynyt maassa alavilla tai varjoisilla alueilla, mutta muuten maa on lumeton. Ohion talvi on yleensä harmaa, niin taivas kuin ruoho ovat värittömiä, päällä pilvikerros. Niinpä nämä aurinkoiset päivät viikonoppuisin on kiva käyttää käymällä ajelulla.

Columbuksen alueella on pari isoa patojärveä ja useita jokia. Näin pitemmän pakkasjakson jälkeen ne jäätyvät ihan kauniisti. Kovin kantavaahan jää ei ole, eli jäällä ei yleensä onneksi näy ihmisiä, ellei pakkasta ole jatkunut monta viikkoa. Silloin Alum Creek -järven matalille reuna-alueille ilmestyy pilkkijöitä. Usein pilkkijät myös tuovat mukanana pilkkitelttoja, ettei kylmään tottumattomien reppanoitten tarvitse istui ihan suorassa ulkoilmassa. Nyt ei pilkkijöitä näkynyt.

Tässä kuviä lähinnä jäätyneistä järvistä: Hoover Reservoir ja Alum Creek Lake. Jää alkaa kohta sulaa, eilen oli jo pari lämpöastetta. Nyt tiistaiaamuna on 9 lämpöastetta, eikä aurinko ole vielä edes noussut.


Hoover Reservoir





Alum Creek Lake, poukama


Alum Creek Lake




1 kommentti:

  1. Kauniita maisemia! Kaikki näyttää aina niin erilaiselta kun aurinko vähänkin näyttäytyy. Kevätaurinko on aina ihan mahtava juttu, varsinkin jos on ollut pitkä pimeä ja pilvinen jakso takana. Ja onhan kevät aina lupaus kesästä. Jota ei muuten viime "kesänä" juuri ollut. Surkein kesä ilmojen puolesta mitä minä muistan.
    Minua aina ihmetyttää ne "kamikaze-pilkkijät", jotka painelevat jäälle heti kun sellaista vähänkään on ja kököttävät siellä keväällä siihen asti, että rannat ovat jo oikeastaan sulia.
    No, sitten niitä hukkuilee, mutta mielestäni se on vaan luonnollista poistumaa. Idiootit pois geenipankista :) Vähän niin kuin Darwin Awards-hengessä :D
    T.Strippis

    VastaaPoista