torstai 31. joulukuuta 2015

Hyvää uutta vuotta!!

Suomessa rakettien paukuttelu on jo varmaan alkanut, hätäisimmät eivät jaksa odottaa puolille öihin asti. Täällä ei onneksi aattona ammuta raketteja, niin että koirat eivät ole kauhuissaan. Jokunen paukkupommi paukkuu jossain välissä, mutta sen suurempaa meteliä en usko/toivo tapahtuvan.

Pippaloita pidetään, ja baarit ovat varmaan täynnä. Me emme yleensä tee aattona ihmeitä. Telkusta pitää kunnon amerikkalaiseen tapaan katsoa  livelähetyksiä eri paikoista, lähinnä Times Squarelta, jossa tapahtuu se kuuluisa 'Ball Drop'.  Piti luntata vähän tietoja WikiPediasta, jossa kerrotaan mm. että pallo laskeutuu minuutissa 43 metriä korkean lipputangon nokasta. Ensimmäisen kerran kyseinen ball drop tapahtui vuonna 1907, ja perinne on jatkunut yhtäjaksoisesti tähän päivään asti. Välissä oli vain  kaksi sotavuotta, 1942 ja 1943, jolloin valot pidettiin pimennettyinä.

Times Square on aina tupaten täynnä väkeä. Keskiyöllä pallon laskun jälkeen koko paikka täyttyy korrealta pudotettavista konfetteista, eli periaatteessa paperisilpusta (hassua muuten, että täällä ei tunneta serpentiinejä ollenkaan). En tiedä kuinka suuri armeija siivoojia tulee paikalle ihmisten kadottua, mutta siivoaminen on varmasti valtava homma.

Juuri nyt tässä iltapäivällä on koleaa ja pari lämpöastetta. Muutamia lumihiutaleitakin on näkynyt. Ostin meille aattoillaksi lohta, joka grillataan, jos tarkenemme. Jos ilma menee kovin hyytäväksi, laitan se uunissa tai pannulla, kaveriksi perunamuusia.



Varasin myös pullon edullista kuohuviiniä! En löytänyt suosikkimerkkiäni, Ballatore Gran Spumantea. Niinpä päätin, että kokeillaan jotain muuta. Halpaa on tämäkin, mutta en vain viitsi maksaa maltaita kuovhuviinistä, kun olen varmasti jo ihan nukuksissa puoliltaöin muutenkin. Yleensä menen nukkumaan jo kymmenen paikkeilla, kun herään aamulla suhteellisen aikaisin.

Ihanaa uutta vuotta kaikille ja kiitos kaikille, jotka ovat lukeneet juttujani. Kiitos varsinkin kommenteista ja kysymyksistä! Yritän vastata asiallisiin kommentteihin, vaikka joskus se vahingossa unohtuu. Blogiani kyllä jatkan, vaikka nyt juhlapyhien jälkeen ei taida olla kamalasti aiheita juttuihin. Pitää kuitenkin muistaa viimeistellä pitkään odottanut juttu Ohion hyvistä ja huonoista puolista!

Happy New Year 2016!!!

8 kommenttia:

  1. Oikein hyvää vuoden vaihdetta ja uutta vuotta teille sinne!
    Meilläkin leppoisasti täällä vietetään vuoden vaihdetta mökillä. Muutama sädetikku poltettiin lasten iloksi, kuohuviinipullo korkattiin ja herkkuja napostellaan.
    Tykkään kovasti blogistasi! Se on niin mukava ja herttainen! Luen kaikki postaukset! :) Olisi mielenkiintoista lukea myös eri kohteista siellä Amerikassa. Itse olen käynyt vain siellä mieheni kotikonnuilla Kaliforniassa, sekä Floridassa, josta menimme risteilylle. Myös amerikkalaisen elämän kuvaaminen kiinnostaa, koulunkäynti, juhlat ym. Odotan mielenkiinnolla uusia postauksia! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvää Uutta Vuotta täältä Suomen Turusta ja kiitos mielenkiintoisista arjen seikkailutarinoista ja ruokaohjeista! Parikymmentä minuuttia ja ollaan vuodessa 2016!

    t. Syyskoira

    VastaaPoista
  3. Hyvää uuttavuotta täältä suomen Lapista.

    Täällä sai paukutella raketteja 18.00-02.00 välisenä aikana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein hyvaa alkavaa vuotta! Toivottavasti raketteja ei paukuteltu enää edes lähelle aamukahta. Täällä oli onneksi hiljainen yö, ja nukuin täydellisesti pommiin tänä aamuna. :)

      Poista
  4. Hyvää Uutta Vuotta!
    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin :) Ihana kun luet näitä juttujani vaikka eivät ole ihan yhtä glamoorisia kuin itsejulistettujen maailmantähtien!:)

      Poista