sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Pieni jouluvaloajelu New Albanyssa



Eilen oli kaunista, mutta kylmää. Lämpötilat ovat vaihteeksi painuneet kokonaan pakkasen puolelle ja tuli on ollut hyytävä. Suomalaiseksi olen kyllä ihan nynny, kun hytisen viiden asteen pakkasessa. Mutta täällä eläessä vaatetuskin kevenee. Talvisukkahousuja en enää omista, enkä muutenkaan käytä minkäänlaisia sukkahousuja, ellen lähde liikkeelle hameessa. Pelkkien farkkujen läpi tulee nopeasti kyllä kylmä. Liikkeellä olen myös lenkkareissa tai vuorittomissa saappaissa. Takin alla t-paita tai pitkähihainen t-paita. Onneksi takki sentään on lämmin!

Eilen siis oli koleaa mutta kaunista, niin että kävimme sekä päivä- että ilta-ajelulla. Päivällä otin vain muutaman kuvan joulukoristeista, ja nekin on jo aikaisemmin kuvattu.

Ilta-ajelulla viritimme GoPron tällä kertaa etuikkunaan.. siis tuulilasiin. Muuteb kaikki onnistui, mutta valot jäivät vain kaukaisen näköisiksi. Tänä iltana yritetään jälleen kerran. nyt laitetaan kamera taas sivuikkunaan. Mies löysi asetukset niin että fisheye-linssin pitäisi olla pois päältä, samoin punainen LED ei ole päällä.

Video on taas otettu tavallisella kameralla. New Albany oli aika lailla pettymys jouluvalojen suhteen. Ilmeisesti rikkaamilla alueilla ei mennä ihan överiksi, ja valot ovat hillittyjä! Jospa tänä iltana löydetään vähän hurjempia valoilmiöitä!

Valitettavasti ensi viikoksi on luvattu vesisadetta jouluun asti. Jos se pitää paikkansa, eläintarha jaFestival of Lights jäävät joulun jälkeen. Ne ovat kuitenkin auki Uuteen Vuoteen asti. Eli materiaalia niistä pitäisi saada.








Videolla ajelun alkua Gahannassa, sitten läpi parin New Albanyn asuma+alueen. Kaikki talot ovat yhsityisten taloja, vaikka mukana on pari suurtakin!


3 kommenttia:

  1. Hieno video! Merkille pantavaa on myös se, että lähes kaikissa taloissa on edes jotain extra-valaistusta. Aivan koristelemattomia taloja on aika vähän. Onko siellä hieman sellaista sosiaalista painetta koristella taloa? Alkaako naapurit katsomaan kieroon jos ei koristeluja tehdä?
    T: Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Varmaan riippuu alueesta. Meidän alueella on sekalaista: on koristeltuja, on taloja, joissa on vain esim. seppele ovessa, niinkuin meillä. Ja on koristelemattomia. Tämäniltyaisella ajelulla )josta bsaan postauksen huomenna, todennäköisemmin vasta tiistaina, kun on paljon matskua) taas näyttää, että on naapurien kesken kilpailua!

      Ja on koristelemattomia alueita. Esim Bexleyssa asuu paljon juutalaisia, eli ei joulukoristeita. Joillain ikkunoilla saattaa olla minora. Toivottavasti ei kieroon katsota, kun minä en enää laita valoja muualle kuin kuuseen, eikä se oikein näy ulos, kun verhot on paksuhkot!

      Poista
    2. Ok, kiitos Mia. Jotenkin noin arvelinkin sen menevän. Ja tuo naapurien kilpailu nyt olikin ihan selvä juttu. Eli sieltä ainakin sitä painetta saattaa tulla. "Henry, nyt laitat meille tänä vuonna sellaiset valot, ettei nuo Millerit kehtaa edes ulos tulla..."
      T.Strippis

      Poista